Moordrecht afgesloten vanwege ontsnapte gevangene

Mogelijk is een 26-jarige gevangene, die vrijdag 28 december ontsnapte via een blauwe vuilniszak uit de penitentiaire inrichting De Schie in Rotterdam, in Moordrecht gesignaleerd. Vanwege deze melding heeft de politie Moordrecht volledig afgesloten en wordt al het inkomende en uitgaande verkeer minutieus gecontroleerd.

Eerder assisteerde een politiehelikopter bij de speurtocht, maar nu op alle uitvalswegen gecontroleerd wordt is deze inzet niet langer noodzakelijk.

Inmiddels is bekend dat de verdachte naar aanleiding van een mishandeling in een woning in het vizier is gekomen.

Navraag bij het piket van de politie leert, dat het bij hen niet officieel bekend is dat het om de ontsnapte gevangene zou gaan. Politieagenten op de diverse controleplaatsen bevestigen echter dat het wel degelijk om de ontsnapte gevangene zou gaan.