8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Fietsster aangereden op rotonde bij Batavierlaan

Op maandagavond 6 januari is een fietsster aangereden op de rotonde bij de hoek van de Batavierlaan en de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een automobilist zag de overstekende fietsster vermoedelijk te laat met een aanrijding als gevolg.

De fietsster stak de Batavierlaan over via de fietsoversteek bij de rotonde, waar fietsers voorrang hebben. De automobilist, die volgens getuigen gelukkig niet hard reed, zag de dame waarschijnlijk te laat waarna er een botsing volgde waarbij de fietsster ten val kwam.

De onfortuinlijke bestuurster van de tweewieler is in de ter plaatse gekomen ambulance nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Nadat de gegevens uitgewisseld waren tussen de betrokken partijen kon iedereen de weg vervolgen. De auto die de fietster aanreed liep slechts lichte schade op bij het incident.

Op de inmiddels beruchte rotonde op de hoek van de Batavierlaan en de Kerklaan gebeuren met grote regelmaat ongevallen omdat automobilisten overstekende fietsers over het hoofd zien of ze geen voorrang verlenen.

Advertentie