8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Zuidplas sportweekeinde : ZVH blijft winnen – CKV nog in winterslaap – NGV 3x goud in 1 weekend

Volleybal heren
In de Topdivisie speelden de heren van CAS CRM-ZVH in het nieuwe jaar de eerste wedstrijd van het de tweede helft van de competitie in de competitie. Tegenstander NTC-Vastgoed Donitas wist in de eerste ontmoeting in Groningen een 2-0 achterstand om te buigen maar CAS CRM ging toch na de 2-3 met de meeste punten naar huis. In de ontmoeting van zaterdag wisten de Zevenhuizense spelers via de setstanden 25-22, 25-20 en 29-27 de volle winst binnen te halen.
In diezelfde Topdivisie kwam Maatwerkers/VCN in Sporthal Oostgaarde ook in actie tegen het tweede team van Dynamo uit Apeldoorn. De eerste en tweede set gingen naar VCN met 25-21 en 25-19 maar de drie daarop volgende sets waren voor de mannen uit Apeldoorn 21-25 / 23-25 / 14-16

(foto’s door André Dirks)

Volleybal dames
Wat de heren niet lukte was wel een overwinning voor de dames van Laudame Financials VCN  om te winnen in de Topdivise van Dynamo Apeldoorn. Dynamo pakte de eerste twee sets (23-25 / 20-25) maar VCN zette orde op zaken en won de volgende 3 sets met 25-22 / 25-21 en 15-9.
De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in IJsselstein tegen Vives de nummer twee van de derde divisie. In de eerste wedstrijd in Zevenhuizen waren de dames van Vives met 3-1 te sterk en was deze ontmoeting een kans op revanche. Helaas voor de Jumbo ZVH dames werd het weer een 3-1 overwinning voor Vives, nu met de setstanden 25-18, 25-27, 27-25 en 25-14.

Zitvolleybal
De zitvolleyballers van ZVH Zevenhuizen konden de vliegende start van de wedstrijd niet volhouden. De eerste set tegen F.D.S. won men met 25-21 maar de daaropvolgende sets gingen met 18-25, 15-25 en 19-25 naar de tegenstander waardoor de punten mee gingen naar Friesland.

De zitvolleyballers zijn ook opzoek naar nieuwe teamgenoten. Wil je een keertje proberen of zitvolleybal iets voor jou is, of speel je staand maar zou wel een keer bij het zitvolleybal in willen vallen? Kom een keer langs bij een training! Wij trainen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00.
Foto’s Carla Perdijk

Turnen
De volledige turnselectie van NGV kwam afgelopen weekend op verschillende wedstrijden in actie. Zaterdag werd de tweede wedstrijd van de Turn Competitie van het Rayon Lek & IJssel over vier toestellen gehouden, waarbij Tess ten Berge in de categorie Pupil 1 N3 en Eline Spruit in de categorie Senior B een gouden medaille in de wacht wisten te slepen. Een bronzen medaille was er voor Jet Noomen in de categorie Jeugd 2E, Marleen van Tuijl in de categorie Junior C en Annika Mooijman in de categorie Junior D. Alle dames van de selectie hebben goed hun best gedaan en lieten zien dat ze in vorm zijn.

Zaterdag werd ook de eerste wedstrijd voor de ACRO-gym in Naaldwijk gehouden. Het duo Louise & Ilse maakten hun debuut in E Jeugd met een prima negende plaats als gevolg. Het trio Nanda, Marit & Marloes behaalden een vijfde plaats in E Senior. Het trio Jorinde, Kaomi & Faye behaalde een zesde & trio Tamara, Ashley & Lisanne een zevende plaats, beide in D Junior.

“Alle dames lieten erg mooie & nette oefeningen zien, maar helaas was er ook bij allemaal een onderdeel wat niet goed ging, waardoor ze kelderden in de ranking en zodoende buiten de prijzen vielen. Ze hebben echter wel grote vooruitgang laten zien en doen dit jaar echt mee om de prijzen!”, aldus hun trainster Rosalinda Kikkert .Zondag werd tijdens de districtswedstrijd door de jongste selectie turnsters een top prestatie geleverd. Lize Schenkel wist in de categorie Instap N3 met een prachtig puntentotaal van 50,900 de derde gouden medaille voor NGV van dit weekend in de wacht te slepen. Vooral haar goede prestaties op het onderdeel balk en vloer zorgden er voor dat zij in het eindklassement over de 4 toestellen net 0,12 punten meer behaalde dan de nummer 2. Ook Esmee Wieske zette met haar negende plek een prachtige prestatie neer. (zie foto boven aan artikel)

Korfbal
Op een historische avond (CKV Nieuwerkerk verzorgde voor de eerste keer een livestream vanuit de eigen sporthal) kon Nieuwerkerk 1 het helaas niet bolwerken tegen DSC uit Eindhoven. Na een gelijkopgaande eerste helft stond Nieuwerkerk in de rust nog aan de goede kant van de score: 12-11.DSC kwam ijzersterk uit de kleedkamer en schakelde een tandje bij. De ploeg uit Eindhoven gooide alles in de strijd en kwam met die vechtlust al snel aan de goede kant van de score te staan. Een totaal ander DSC dan in indhoven. Een enigszins timide Nieuwerkerk stelde hier te weinig tegenover.
Via 14-14 liep DSC in vijf minuten tijd uit naar 14-19.Nieuwerkerk leek terug te komen op 17-19, maar in de tweede helft was DSC gewoon sterker. De Eindhovense dames waren in die fase doorslaggevend (in totaal 10 goals). Nieuwerkerk knakte definitief op 20-23 en mag het zichzelf kwalijk nemen dat het mooie onderlinge resultaat uit Eindhoven verloren ging door thuis uiteindelijk met 20-27 te verliezen


Advertentie