8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Moordrechtboog blijkt favoriete controlelocatie voor snelheid

De eind 2016 geopende Moordrechtboog (N457) blijkt een favoriete locatie om de snelheid te controleren. Dat blijkt uit de top 100 van Flitsmeister die Gouwe IJssel Nieuws kreeg. In 2018 stond er 69 keer een controle van de politie. Vaak wordt hier met een lasergun gecontroleerd zoals op de bovenstaande foto.

Flitsmeister geeft real-time verkeersinformatie van flitser tot file via een Apple of Android app en via bekende radiostations zoals Sky Radio en 100% NL. De eerste drie controles van de top 100 zijn allemaal in Rotterdam: op de A13, de N209 en Maasboulevard. Andere notering in onze regio is de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel nabij het Beren restaurant. Hier stond 56 maal een controle op de snelheid.

Waarom de Moordrechtboog een favoriete locatie is blijft gissen. Wel is het een weg waar weinig verkeer nog over heen gaat en de tweebaansweg mogelijk favoriet is bij hardrijders. Ruim 2 jaar na de opening gaan nog steeds veel weggebruikers liever in de file op de A20 staan in plaats bij Gouda de parallelweg N451 en N457 te nemen. De achteraansluiting op industriegebied Doelwijk is wel gerealiseerd maar nog steeds op veel borden niet aangegeven.

Advertentie