8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Cyclus voldoet aan internationale norm milieubeleid

Afvalspecialist Cyclus heeft in januari 2019 het certificaat ontvangen voor haar milieubeleid en de wijze waarop de uitvoering van dit beleid geborgd wordt. Zowel de manier waarop Cyclus de milieurisico’s van haar activiteiten beheerst als de wijze waarop het bedrijf de milieuprestaties continu verbetert, zijn positief beoordeeld.

Directeur Jan Krapels: “Ik ben er trots op dat KIWA bevestigt dat ons milieumanagementsysteem aan alle eisen van de internationaal erkende norm voldoet. Met ISO 14001 tonen we aan dat Cyclus bewust met het milieu omgaat en continue verbetering op het gebied van milieumanagement nastreeft.”

Het certificaat is een aanvulling op de reeds behaalde certificaten voor het geïntegreerde managementsysteem van Cyclus. Hierbij heeft Cyclus al diverse normen gehaald zoals onder andere Maatschappelijk verantwoord ondernemen en kwaliteitsmanagement.

De gemeente Zuidplas is voor een deel aandeelhouder van Cyclus, die restafval en GFT afval ophaalt en de containers leegt. Ook zorgt Cyclus voor de papiercontainers bij de diverse verenigingen. Ook in Waddinxveen, Gouda en andere regiogemeente is het bedrijf actief als overheids NV. Cyclus heeft haar hoofdvestiging in Moordrecht op het Gouwe Park.

Advertentie