Katten en vlinders met lampion door storm en regen in Zevenhuizen

Op zaterdagavond 26 januari liepen diverse katten en vlinders door Zevenhuizen. Ondanks de regen en wind hadden de kinderen er erg veel plezier tijdens de tocht vanaf Swanla door het dorp heen. Onderweg waren er diverse verkeersborden die betrekking hebben op het thema.

Het thema van dit jaar was ‘Een huis voor Harry’. Dit komt van het gelijknamige boek, wat prentenboek van 2019 is. In het boek is de hoofdpersoon een kat, Harry. Zijn vriendinnetje Vera is een vlinder. Ze spelen samen tikkertje, maar dan raakt Harry Vera kwijt. Hij is ook meteen de weg en zijn huis kwijt: hij is verdwaald!

De kinderen waren veelal verkleed en geschminkt als kat of als vlinder en de leukste kregen een prijs : Bram Huisman (3 jaar), Serena van Leeuwen (8 jaar), Sanne Luitjes (6 jaar) en James Warenman (3 jaar). Voor zowel ouders als kinderen stond er warme chocolademelk en krentenbollen klaar bij terugkomst in dorpshuis Swanla. Hieronder foto en filmimpressie van het evenement. De lampionnenoptocht is ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Oranje Zevenhuizen

Foto : Jolanda Bakker