8.5 C
New York
woensdag 20 januari 2021

Uitgelicht : Energiek CAS CRM-ZVH verslaat koploper Inter Rijswijk


Zaterdag 26 januari speelden de heren van CAS CRM-ZVH in de grote sporthal van Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen tegen de koploper in de topdivisie heren. Vooraf leek het een zware klus te worden maar uiteindelijk wist ZVH in drie sets te winnen Het publiek uit voornamelijk Zevenhuizen was massaal op deze topper afgekomen en wist de ploeg steevast aan te moedigen.

Bij ZVH was Timothy Scheffers niet optimaal beschikbaar en daarom stond Bram Wiltenburg in de basis. Tijdens de eerste set bleek al dat ZVH erg gebrand was op een overwinning, ZVH wist zelfs tot 18-14 uit te lopen maar de Rijswijkers kwamen terug tot 21-19 maar Zevenhuizen trok de setstand naar 25-20.

In de tweede set waren de ploegen iets meer aan elkaar gewaagd maar ook nu wist Zevenhuizen verderop in de set voortdurend de leiding te pakken en gaf dat niet meer uit handen met 25-22. Het publiek kreeg in de gaten dat ZVH wel eens goed kon stunten deze avond en ging de ploeg nog meer aanmoedigen.

De derde set begon als de tweede set, ZVH en Inter Rijswijk hielden elkaar aardig in evenwicht. Liefhebbers van volleybal konden genieten van een paar fraaie rally’s in de wedstrijd. Tot de stand van 18-18 steeg de spanning maar door tips van coach van der Wel en beetje jeugdige bluf van Zevenhuizen werd wederom op het ervaren Inter Rijswijk uitgelopen. Toen Bram Wiltenburg het winnende punt (25-21) scoorde en daarmee de 3-0 overwinning veilig stelde ontplofte Swanla. Zowel spelers als publiek vierde de overwinning groots.

ZVH mag terug kijken op een sterke energieke wedstrijd waarbij weinig fouten werden gemaakt. Voor de ZVH fan maar ook voor een neutrale liefhebber, wist ZVH het publiek goed te vermaken. Zalsman Reflex won in Capelle aan den IJssel van VCN en staat nu aan kop. Inter Rijswijk staat nu tweede met gelijk aantal punten als Reflex. ZVH volgt met 1 punt minder op een derde plek en maakt de Topdivisie extra spannend.

1.Zalsman Reflex HS 11332
2.Inter Rijswijk HS 11432
3.CAS-CRM / ZVH HS 11431

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg