Zwemmers ZPV Barracuda trekken sportieve lijn door naar 2019


De eerste wedstrijden in 2019 zijn inmiddels alweer gezwommen, en de sportieve prestaties van de zwemmers worden benadrukt met mooie persoonlijke records (PR’s). In de Nationale Zwemcompetitie strijden we als vereniging samen met 41 andere zwemverenigingen, in de B-klasse, tegen elkaar. In het Inge de Bruin bad in Barendrecht werd op 12 januari ronde twee van deze competitie gehouden, totaal werden 51 PR’s gezwommen. Met nog twee rondes te gaan in deze landelijke competitie hebben we zicht op de top vijf en lonkt een promotie naar de A-klasse.

In het “Lange afstand circuit” (waarin de zwemmers individueel tegen elkaar strijden op de lange afstanden) werd  een 800 meter vrije slag gezwommen door zes zwemmers,  alle zes verbeterde hun tijden waarvan Joshua Agussalim dat zelfs met meer dan één minuut deed.

De jongste zwemmers van onze vereniging, de minioren, hebben ook al een wedstrijd gezwommen, bij de Swimkick-Minioren Circuit ervaren deze jonge zwemmers de gang van zaken tijdens een wedstrijd. Voor onze ploegleiders (ouders en trainers die de zwemmers begeleiden tijdens een wedstrijd) zijn dan extra taken toegelegd omdat de meeste zwemmers zenuwachtig zijn voor hun eerste wedstrijd.

Hoofdtrainer Walter Rolloos blikt nog even terug op december 2018:
Het jaar 2018 werd traditie getrouw afgesloten met een deelname aan de clubkampioenschappen in Bodegraven, daar werden totaal 58 PR’s gezwommen waarvan er zelfs 34 ook een clubrecord betekende. Ook de deelnames aan de Nederlandse Kampioenschappen met mooie verbeteringen op de individuele afstanden zijn tekenend voor de progressies die onze zwemmers meemaken met als hoogte punt een podiumplaats voor de junioren meisjes op de estafette 4x 200 meter vrije slag.

Kopfoto : De derde plaats voor de estafette junioren (v.l.n.r. Sanne Slof, Emma Verkuijl, Marit Huisman en Anouchka Bos)