Zuidplas sportweekeinde : CKV Nieuwerkerk en ZVH stunten – medailleregen NGV

Voetbal
Het voetbal op zaterdag werd geheel door de KNVB afgekeurd maar op zondag speelde in de eerste klasse B vv Groeneweg thuis tegen het Haagsse BMT. maar wederom lukte het niet om een overwinning te pakken. De formatie van René van Beek verloor met 0-3 en bleef wederom voor de 7e keer achter elkaar zonder een punt.

Korfbal
Titelfavoriet en koploper Tempo werd na een zeer indrukwekkende wedstrijd met 28-24 verslagen door CKV Nieuwerkerk. In een wedstrijd die tot 9-9 gelijk opging, pakte Nieuwerkerk in de laatste tien minuten van de eerste helft een voorsprong. Bij rust was deze voorsprong 16-13. Direct na rust kwam Tempo al snel terug tot 16-16, maar Nieuwerkerk bleef rustig en herstelde het gaatje (19-16). Het verschil werd alleen maar groter en was het grootst op 26-20. De wedstrijd eindigde in 28-24 en daarmee leverde de jonge formatie van Nieuwerkerk een prestatie van formaat!
In de tweede klasse G wist IJsselvogels uit Moordrecht niet te winnen. In Nieuw Vennep verloor de ploeg met 23-18 tegen KIOS. IJsselvogels staat nu op een 6e plek.

Volleybal heren
In de topdivisie stond de kraker tussen CAS CRM/ZVH uit Zevenhuizen en Inter Rijswijk op de agenda, ZVH won met 3-0, zie ons uitgelicht verslag. Een andere wedstrijd in de topdivisie was VCN uit Capelle/Nieuwerkerk tegen Zalsman Reflex. Reflex won met 3-1 en kwam daarmee aan de kop te staan maar boven in is het spannend. VCN weet zich na de promotie van afgelopen jaar goed in de middenmoot te handhaven.


Jan-Jaap van Schuylenburg ramt de bal over het net voor ZVH

Volleybal dames
De dames van Laudame Financials VCN wonnen in sporthal Oostgaarde met 3-1 tegen de club met waarschijnlijk de langste naam : IBM Client Innovation Center Benelux/Veracles. Veracles starte goed met een 25-23 eerste set overwinning maar daarna sloegen de VCN dames toe : 25-11 / 25-22 en een vernietigende laatste set 25-6. VCN staat in de topdivisie nu op een zesde plek in de middenmoot.
Zaterdag speelden de dames van Jumbo ZVH in Utrecht tegen het team van USV Protos. In de eerste ontmoeting waren de Utrechtse dames ook al te sterk. Nu in deze uitwedstrijd, waar het team van Jumbo ZVH met een minimale bezetting, slechts zes speelsters, aan de wedstrijd begon. Na een moeizame strijd moesten de Zevenhuizense dames via de setstanden 25-15, 28-26, 25-12 en 21-25 Protos met 3-1 hun meerdere erkennen.

Zitvolleybal
Voor de zitvolleyballers van ZVH stond er zaterdag 26 januari een uitwedstrijd in Sneek gepland. Waar er twee weken eerder in het eigen Swanla nog van v.a.s. F.D.S. verloren werd, namen de Zevenhuizenaren nu de meeste punten mee naar huis: 2-3 winst.Met maarliefst negen spelers ging het zitvolleybalteam de lange reis naar Sneek aan. Alleen met een overwinning zou er ook zicht blijven op een top 3 klassering, welke recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. ZVH won de eerste set met 23-25 maar de tweede ging naar FDS met 25-22 na een zinderende inhaal race. De derde set nam ZVH het initiatief en kon daarom deze winnen met 21-25. De vierde set zou de slechtste van de wedstrijd worden, ZVH was te gespannen om de overwinning te pakken en daar maakte FDS gebruik van met 25-14. De vijfde set was ZVH vastbesloten om te winnen. Bij 10-10 vertelde coach Tom Poortman dan ook dat de spelers in het veld rustig aan mochten doen. De afsluitdijk zou nog wel een tijdje open blijven dus geen reden voor haast. Dit had effect en bij 11-14 kwam ZVH op matchpoint. De koppige Friezen gaven echter niet op en kwamen zelfs bij 15-14 zelf op matchpoint. Bij 17-17 besloot Timo Mans dat het maar afgelopen moest zijn en met een prachtige service zorgde hij ervoor dat de set werd gewonnen. Met deze overwinning stijgt ZVH naar de 5e plaats op de ranglijst.

De zitvolleyballers zijn ook opzoek naar nieuwe teamgenoten. Wil je een keertje proberen of zitvolleybal iets voor jou is, of speel je staand maar zou wel een keer bij het zitvolleybal in willen vallen? Kom een keer langs bij een training! Wij trainen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 in sporthal Swanla in Zevenhuizen.

Turnen
Op het Souplesse Toestel Toernooi 2019 in Hendrik Ido Ambacht regende het afgelopen weekend medailles voor de dames turnselectie van NGV. Tijdens het toernooi streden 220 turnsters in diverse categorieën om de prijzen op de toestellen Sprong, Brug, Balk en Vloer.  Ook voor de meerkamp gerekend over de 4 toestellen samen werd een klassement opgemaakt. In een gezellige sfeer waarbij de turnsters zich goed konden concentreren op hun oefeningen, wisten Annika Mooijman, Sanne Bevers en Anne Korthagen in de categorie Junior D een bijzondere prestatie te leveren door tot drie maal toe alle drie de plekken op het erepodium te bezetten als 1, 2 en 3. In totaal wist NGV maar liefst 33 podiumplekken te behalen:Annika Mooijman (3×1ste en 2×2de) en Sanne Bevers (3×2de en 2×1ste) waren samen goed voor 10 medailles. Tess ten Berge en Britt Petterson behaalde beiden 4 medailles (beide 3×2de en 1×3de). Anne Korthagen (3×3de) Fabienne Broeder (1×1ste en 2×3de) en Danique van Dijk (3×2de) wisten allen 3 keer het erepodium te betreden. Dané Boer (3de), Britt van Tuinen (1ste), Yalin Bleeker (2×3de) en Meggie Markus (2de en 1ste) Behaalden de overige 6 ereplaatsen. Na een lange, inspannende dag keerden de dames zeer tevreden naar Nieuwerkerk terug. Tegelijkertijd werd er door de aller jongste turnsters aan een TUCO wedstrijd van het rayon Lek en IJssel in Capelle aan den IJsel deelgenomen. In de turnhal van Turnaround wisten Lize Schenkel en Esmée Wieske met keurige oefeningen een vijfde en zesde plaats te behalen. Ook zij konden na afloop zeer tevreden naar Nieuwerkerk terugkeren. (zie ook de kopfoto)