Thuisdag en verjaardag viswijvenkoor Sooitjevisch in Swanla

Op haar 22e verjaardag organiseert het Zevenhuizer
viswijvenkoor Sootjevisch  haar thuisdag op zaterdag 17 februari in dorpshuis Swanla. Vanaf 13:00 uur is iedereen welkom voor koffie en het taartenbuffet en vanaf 14:00 uur zal het feestprogramma starten. De toegang is 7,50 euro, Donateurs met partners en kinderen tot 10 jaar mogen gratis naar binnen.

Het viswijvenkoor is 1997 ontstaan als verrassing op de verjaardag van de toenmalige beheerder van Swanla als grap. In de 22 jaar is de grap uitgegroeid naar een serieus koor met nog wel een humoristische kwinkslag. Er zijn inmiddels vier CD’s uitgebracht en staat het koor hoog aangeschreven in de wereld van shantykoren. Sooitjevisch heeft ook nog een grote rol gehad in een theatertour van Pater Moeskroen.