8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

ChristenUnie/SGP niet tevreden over antwoorden op vragen schoollocaties Moerkapelle en wil actie

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 12 februari stelde fractievoorzitter Cock van der Speck van Christenunie/SGP de beantwoording ter sprake op eerdere vragen die waren gesteld over wat er gaat gebeuren met de leegkomende schoollocaties na oplevering van de Brede School. Na de verhuizing in de voorjaarsvakantie komt, na de al lege Keijzerschool aan de Beatrixlaan, de Rehobothschool aan de Raadhuisstraat leeg (foto boven) .

Van der Spek uitte bij de ingekomen stukken zijn ontevredenheid : “de ontevredenheid bestaat hierin dat de beantwoording vrijwel hetzelfde is als een jaar eerder bij de toen ingediende schriftelijke vragen. Dan lijkt het er veel op dat er in een jaar niets is gebeurd, terwijl vorig jaar aangegeven werd ermee bezig te zijn“. Daarom kondigde de fractie van de ChristenUnie/SGP aan dat ze zelf maar op onderzoek gaan bij uitblijven van actie.

Wethouder Hordijk mocht hierop een reactie geven :”We kunnen het proces van uw onderzoek niet stoppen of verbieden maar het is niet verstandig dat er twee processen tegelijkertijd lopen. We zijn iets aan het opbouwen om in Op Moer een bijeenkomst te organiseren en we hebben hier goede mensen in huis. Ik roep u dan ook op uw actie te stoppen en te wachten op de laatste afronding“.

De ChristenUnie/SGP gaat nu even wachten met echt een actie maar blijft het nauw volgen ; “We geven het college nu de tijd in tweede kwartaal van 2019 om met een plan te komen. In de tussentijd zullen wij er in Moerkapelle ook mee bezig zijn. Daarbij kijken we ook naar Moordrecht waar ook een schoollocatie wacht op herontwikkeling” aldus Cock van der Spek.

Advertentie