8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Christenunie/SGP wil snelle ontwikkeling van lege schoollocaties Moerkapelle

De gemeenteraadsfractie van de Christenunie/SGP heeft schriftelijke vragen gesteld over de vrijkomende schoollocaties in Moerkapelle. Als een schoolgebouw leegkomt krijg de gemeente de grond terug, die vaak vooraf beschikbaar was gesteld en kan men gaan ontwikkelen. In Moerkapelle is de Keijzerschool al verhuisd en gaat de Rehobothschool in de voorjaarsvakantie verhuizen.

Onze gedachten gaan op de beoogde locaties uit naar woningbouw voor ouderen en jongeren.

Cock van der Spek

Fractievoorzitter Cock van der Spek legt uit :”Een jaar geleden heeft onze fractie vragen gesteld met betrekking tot de schoollocaties in Moerkapelle. Over ruim een maand zullen beide scholen verhuisd zijn naar de nieuwe locatie. De CU/SGP ziet graag een snelle herontwikkeling op beide vrijkomende schoollocaties. Om verpaupering tegen te gaan en omdat de markt goed is. Onze gedachten gaan op de beoogde locaties uit naar woningbouw voor ouderen en jongeren.

De gestelde vragen zijn :
1. Wanneer wordt de Raad geïnformeerd over de uitgewerkte denkrichtingen van het College en kunnen uitgangspunten voor de herontwikkeling worden meegegeven?

2. Deelt het College de mening van onze fractie dat voor beide locaties vooral gekeken moet worden naar woningbouw voor zowel ouderen als jongeren? Zo nee, waarom niet?

3. Hoe gaat u het participatietraject vormgeven

Advertentie