8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Zuidplas organiseert bustour voor nieuwe inwoners

De gemeente Zuidplas is gestart met het organiseren van een busreis door de gemeente Zuidplas. De busreis is bedoeld om nieuwe inwoners kennis te laten maken met Zuidplas.

De gemeente verwelkomde woensdag 16 augustus de eerste groep voor de rondreis door de gemeente onder de noemer “Bustour-de-Zuidplas”. De passagiers ontvingen een tasje met lekkers voor onderweg en aanvullende informatie als naslagwerk.

Op een aantal stopplekken stonden lokale gidsen klaar om de inwoners verhalen te vertellen, waaronder Gerdien Tober bij het Abraham Kroesgemaal, Daniël de Witte bij Jachthuis The Jolly Duck en Marie-José Schrage bij de Steenovens. Vrijwilligerscoördinator Jolanda van der Maas gaf bij De Koeienstal voorlichting over vrijwilligerswerk. Aan boord van de bus kregen de inwoners van Team Beleef Zuidplas van alles te horen over het gebied.

“We willen onze inwoners enthousiasmeren en uitnodigen om gebruik te maken van de vele recreatieve en culturele mogelijkheden in ons mooie waterrijke gebied. Vooral hopen wij dat iedereen met veel plezier terugkomt voor een dagje uit. Er is hier zoveel te beleven”, aldus een trotse burgemeester Han Weber die de inwoners toesprak en uitzwaaide.

Iedere nieuwe inwoner ontvangt een uitnodiging voor de Bustour-de-Zuidplas na inschrijving in het bevolkingsregister. Nieuwe inwoners die geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich aanmelden per mail via beleefzuidplas@zuidplas.nl

De volgende Bustour-de-Zuidplas wordt in de herfstvakantie georganiseerd.

Advertentie