8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Valentijnsdag als dank én als campagnedag voor de politiek in Zuidplas

Valentijnsdag staat bekend om de dag der liefde en de politieke partijen in Zuidplas maken elk jaar daar gebruik van om de liefde uit te stralen. Was het vorig jaar nog druk met Valentijnsdag, dit jaar waren slechts twee partijen actief op deze dag in Zuidplas.

De SP trapte op deze dag haar verkiezingscampagne voor de provinicale staten af en deelde op diverse plekken, zoals op station Nieuwerkerk en bij een benzinepomp snoephartjes uit. “Wat deze actie tot zo’n succes maakte waren de enthousiaste reacties. Vooral bij het tankstation, waar we zeker 200 mensen in een uur tijd iets konden geven. Op de aangehechte kaartjes staan een aantal punten voor de provinciale verkiezingen, waar fractievoorzitter Jan Baas op de 27e plek op de lijst staat. Vrijwilliger Arjan Verboom uit Moordrecht hielp ook mee met uitdelen : “Ik heb nog nooit zo vrolijk mensen zien tanken”.

SP Raadslid Serena Rodenburg deelt op station snoephartjes uit

Daar waar de SP kiest voor de liefde voor de kiezer, koos het CDA voor de liefde voor de vrijwilliger. De partij staat bekend om haar warme band met het maatschappelijk middenveld en de vele vrijwilligers die daar actief zijn. ‘Zonder onze vrijwilligers zouden er enorme gaten in de samenleving vallen. Juist op Valentijnsdag zetten we daarom een aantal mensen extra in het zonnetje’ laat Tinet de Jonge weten. Voor haar is Valentijn één van de favoriete dagen van het jaar. Dit jaar ging het CDA met de taart onder de arm naar Rob van Lopik die zich onbaatzuchtig inzet voor anderen in Nieuwerkerk aan den IJssel, de vrijwilligers van de avondvierdaage in Zevenhuizen en de vrijwilligers van de bibliotheek in Moerkapelle en Zevenhuizen (foto boven).

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg