8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Leerlingen in Nieuwerkerk aan den IJssel met elkaar op de vuist

In de middag van dinsdag 19 februari zijn diverse leerlingen met elkaar op de vuist gegaan in de buurt van het Comenius College aan het Fresiaveld in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hierbij is een 17 jarige leerling gewond geraakt en een 15 jarige jongeman uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden door de ter plaatse gekomen politie. Dit meld de politie van het Team Waddinxveen-Zuidplas op haar Facebookpagina.

Rond 16:25 uur kreeg de politie de melding dat er na een ruzie tussen meerdere leerlingen van deze school en andere scholen een vechtpartij was ontstaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen hadden docenten van de school de partijen gescheiden. Inmiddels hebben twee leerlingen aangifte gedaan. Bij de politie zijn meerdere filmpjes van het incident aangeleverd. De politie onderzoekt wat er zich exact heeft afgespeeld. De politie is nog op zoek naar meer beeldmateriaal en weet dat er door leerlingen gefilmd is. De politie roept dan ook op deze filmpjes op haar website te uploaden. Ook vragen zij of getuigen zich willen melden via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bas Visser, directeur van het Comenius heeft inmiddels een email aan de ouders verstuurd waaruit blijkt dat het veel indruk heeft gemaakt : “Wij zijn erg geschrokken van wat er vanmiddag heeft plaatsgevonden. Morgen zullen wij tijdens de dagopening, aan het begin van de ochtend hierover in gesprek gaan met de leerlingen“.

Volgens de directeur is de oorzaak van het gevecht uitdaging via sociale media schetst hij in de email “Vanmiddag heeft er een vervelend incident plaatsgevonden met één leerling van onze school en leerlingen van omliggende scholen. Via social media hebben deze leerlingen elkaar uitgedaagd en buiten school en schooltijd afgesproken om te vechten. Dit is uit de hand gelopen en heeft geresulteerd in een handgemeen tussen deze leerlingen. Uiteindelijk zijn na het adequaat optreden van onze docenten en de inzet van de politie de gemoederen bedaard“.

Directeur Visser benadrukt in zijn email dat het uitlokken van deze gevechten strafbaar is. Hij laat ook weten in de email dat het verspreiden van beeldmateriaal hiervan ook strafbaar zou zijn. Volgens hem wisten leerlingen van deze vechtafspraak en vraagt via de ouders of leerlingen dit voortaan willen melden : “Tevens zijn ons signalen bereikt dat leerlingen van deze situatie afwisten. Wij betreuren het dat niemand ons hierover heeft ingelicht. In het vervolg hopen wij dat bij soortgelijke situaties, dit direct wordt gemeld. “

Advertentie