8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Verdachte van ernstige zedenzaak Hitland aangehouden na aandacht in media

De politie hield maandagochtend 25 februari in Capelle aan den IJssel een 29-jarige man aan als verdachte in een zedenzaak in Park Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel in februari 2018. De reconstructie van de zaak was vorige week te zien bij Opsporing Verzocht, maar ook bij de regionale opsporingsprogramma’s Team West en Bureau Rijnmond. Ook werd de oproep gedeeld via verschillende social media kanalen en bij Gouwe IJssel Nieuws.

De verdachte sprak op de bewuste zaterdagavond 24 februari 2018 op de Klaas Klinkertweg in Capelle aan den IJssel een 16-jarig meisje aan dat daar op haar scooter reed. Hij vroeg haar een lift naar de golfbaan Hitland en bedreigde haar met een mes. Het meisje werd in de bosjes bij de Blaardorpseweg in Nieuwerkerk aan den IJssel door de man misbruikt. In de reconstructie werden een riem en een mes getoond die op deze plek door de politie werden aangetroffen.

Na de uitzendingen kreeg het rechercheteam meer dan 30 tips binnen. Het onderzoek leidde, mede dankzij deze tips, naar de identiteit van de 29-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel. Na zijn aanhouding is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord.

Bron : Politie.nl


Advertentie