8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Jongerenraad Zuidplas bezoekt Europees Parlement

Vroeg in de ochtend van donderdag 28 februari vertrokken leden en oud-leden van de Jongerenraad Zuidplas samen met begeleiders van deze raad en wethouder Jan Verbeek in de bus richting Brussel. Aanleiding voor dit werkbezoek zijn de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen in mei.

Het was erg vroeg voor sommigen, maar gaandeweg de busrit kwamen de gesprekken goed op gang en had iedereen er zichtbaar zin in! Op het programma van die dag stonden een bezoek aan het Huis van de Europese geschiedenis, gevolgd door een bezoek aan het Parlamentarium en als mooie afsluiter een bezoek aan de grote vergaderzaal. Een druk programma! Geschiedenis van het samenkomen van Europa en de botsingen en samenwerkingen belicht vanuit verschillende invalshoeken met interactief beeldmateriaal, foto’s en voorwerpen was vooral de eerste tentoonstelling.

In het Parlamentarium werd het duidelijker wat de Europese democratie nu precies inhoudt en welke effecten de EU in de verschillende lidstaten heeft gehad. Het bezoek aan de vergaderzaal was favoriet bij de meeste jongeren. Het staan in die zaal, al die stoelen voor de 751 leden en de cabines voor de tolken zien en de uitleg in vogelvlucht erbij van hoe het werken in het Europees Parlement is maakten het tastbaarder wat nou al die mensen dagelijks doen en hoe een plenaire vergadering gaat.

Moe en voldaan na drie keer gescand te zijn, het van gebouw naar gebouw lopen en al deze informatie was de terugrit in de bus gezellig met geanimeerde gesprekken! Jongerenraad Zuidplas kijkt uit naar het debat dat ze gaat organiseren vlak voor de Europese verkiezingen van 23 mei.

Ben je tussen de 12 en 23 jaar en zou je graag in de Jongerenraad Zuidplas willen? Stuur dan een mailtje naar kim@welzijnzuidplas.nl.

Advertentie