Burgemeester Stoop sluit beschoten bedrijfspand Nieuwerkerk

Het op vrijdag 1 maart beschoten bedrijfspand aan de Maalderij in Nieuwerkerk aan den IJssel is door burgemeester Stoop gesloten. Het pand mag de komende twee weken door niemand meer betreden worden. Het pand is gesloten verklaard door een spoed besluit vanwege de handhaving van de openbare orde.

In het pand zit een verhuurbedrijf van zeer luxe en dure personenauto’s waaronder zeldzame sportwagens. Of deze voertuigen nog in het pand staan is niet duidelijk. De burgemeester heeft de bevoegdheid om panden, bedrijven of woningen te sluiten door een bestuursdwang maatregel.

De politie doet nu onderzoek naar de schietpartij van vrijdagavond en de achtergronden van het bedrijf. Het bedrijf is in december 2018 ook onderwerp geweest van een groot politie onderzoek. Toen ging het om een vestiging in Utrecht. De resultaten van het politieonderzoek worden teruggekoppeld aan de burgemeester. Hij kan dan ook besluiten om het pand voor langere tijd te sluiten als blijkt het pand mogelijk gebruikt is voor criminele activiteiten.

Het is niet de eerste keer dat er een pand in Zuidplas wordt gesloten. Eerder al gebeurde dit omdat er bijvoorbeeld een hennepkwekerij in werd aangetroffen in een woning in Moordrecht.