Zuidplas sportweekeinde : Winst Dames ZVH – Moordrecht wint van WDS – Clubrecords voor Barracuda

Voetbal
Dit weekeinde stond in het teken van vooral inhaalwedstrijden en alleen v.v. Moordrecht kwam in actie in de zaterdag vierde klasse B. Tegenstander was de nummer 2 WDS uit Driebruggen die periodekampioen kon worden. Moordrecht speelde veel beter en wist met 3-1 te winnen. Hierdoor is Moordrecht op de ranglijst Moerkapelle voorbij gegaan, aankomende zaterdag is de derby Moordrecht-Moerkapelle.

Volleybal
De dames van Jumbo ZVH dames speelden zaterdag voor de competitie tegen het team van Studentfiets Switch uit Utrecht. In de eerdere ontmoeting wisten de Zevenhuizense dames met 3-1 te winnen en nu waren de dames erop gebrand om minimaal het zelfde resultaat te behalen. Met een sterke service lukt dat en via de setstanden 25-17, 23-11, 20-25 en 25-16 werd de 3-1 overwinning een feit en stijgen ze een plek op de ranglijst. Foto boven en hieronder : Steef van Duin

Zwemsport
Om deelname aan de Nederlandse kampioenschappen (NK) af te dwingen moeten zwemmers in het seizoen sneller dan een bepaalde tijd gezwommen hebben, een limit. Afgelopen twee weekenden konden zwemmers op hun gewenste afstanden proberen zo’n limit te halen. In het Hofbad in Den Haag namen twaalf zwemmers deel aan totaal 37 afstanden. Bijna alle zwemmers behaalde meerdere PRs. Melissa van der Heide haalde op de 50 meter schoolslag een clubrecord dames senioren met de tijd 35.68. Emma Verkuijl verbeterde het 18 jaar oude clubrecord meisjes 14 op de 200 meter vrijeslag. Anouchka Bos verbeterde drie clubrecords op de 50 meter schoolslag (meisjes 14, 15 en 16 jaar) en ook nog het zes jaar oude clubrecord op de 100 meter schoolslag (meisjes 14 jaar).

In het Utrechtse zwembad De Krommerijn zwom Emma Verkuijl nogmaals een clubrecord uit de boeken, in de categorie meisjes 14 jaar op de 400 meter vrijeslag werd het 18 jaar oude record verbeterd met een mooie 4:57.94. De meeste zwemmers vinden de vlinderslag het moeilijkst, Mila Oomens heeft hier duidelijk minder moeite mee, met een mooie 3:25.39 op de 200 meter verbeterde ze het clubrecord op deze afstand. Emma Verkuijl haalde op de 400 meter wisselslag een ticket voor deelname aan het NK. Sommige zwemmers zitten nipt tegen een limit tijd aan en kunnen de aankomende weken nogmaals een poging wagen om een limit te hal