Beelden gaan historie van Moordrecht vertellen

De Historische Vereniging Moordrecht (HVM) en de Milieuvereniging Zuidplas hebben het idee van een beeldentuin rond het Westeinde 1, Moordrecht uitgewerkt. Het groen, het stukje Stinzentuin en de historische beelden gaan samen het verhaal vertellen van delen van de geschiedenis van Moordrecht. Er worden vooralsnog 6 plekken gecreëerd voor kunstwerken die een relatie hebben met de geschiedenis van Moordrecht. Zo zal er een beeld worden geplaatst van de touwdraaier naar ontwerp van Aad de Wit. Maar waarom was het touwdraaien belangrijk voor het dorp?

De antwoorden zullen in 2020 te vinden zijn bij de beelden in de tuin. Bij de beelden zal namelijk uitgebreid informatie worden geplaatst. Er zal ook een mogelijkheid worden gecreëerd om de beelden te adopteren. Om al deze ideeën verder uit te werken zullen er werkgroepen worden ingesteld. Op 18 april zal met een kick off bijeenkomst bij de Moordrechtse IJsclub (Leliestraat 72, Moordrecht) de start voor het plan worden gegeven.

Daarnaast zijn er plannen om vanaf het Westeinde naar de dorpskern een wandelroute uit te zetten. Hoe de tuin zich verder ontwikkelt zal vanaf 2 maart via Facebook te volgen zijn . Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente Zuidplas, het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en de Stichting van Drost IJserman.