Bewonerscommissie Valkendaal is het wachten op Vestia spuugzat

De bewonerscommissie van de Valkendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft vandaag een aangetekende brief naar Vestia op de bus gedaan. De bewoners zijn het spuugzat en voelen zich roepende in de woestijn met hun klachten. “De klachten zijn ruim zeven maanden geleden al gemeld bij Vestia. Niet één keer, maar herhaaldelijk. Een reactie krijgen we niet.” vertelt een bewoner.

Het ziet er dan ook inderdaad armoedig uit. Stoepen zijn verzakt, dakgoten zitten vol rommel en in de trap zitten grote scheuren. De verf bladert van de balustraden af en het geheel mag duidelijk wel eens schoongespoten worden. De niet onderhouden perken en struiken bij de parkeerplaatsen liggen vol afval dat daar achtergelaten wordt door hangjongeren en onkruid tiert welig tegen muren. “Maar dat is nog niet eens het grootse probleem.” vertellen de commissieleden.

Het grootste probleem is de onveilige situatie voor de bewoners van de bovenverdieping. Op het beton ligt een zogenaamde anti-slip coating, maar die werkt niet. Als het maar een graadje vriest wordt het er spekglad. En dat terwijl er senioren wonen. Maar erwonen niet alleen ouderen. Als een woning niet snel genoeg een nieuwe bewoner heeft word de leeftijdsgrens verlaagd, en na twee weken weer verlaagd. Nu wonen er een aantal arbeidsmigranten, waarvan sommigen erge overlast veroorzaken.”

Alles bij elkaar opgeteld zijn er klachten die behandeld zouden kunnen worden door de handhaving van de gemeente Zuidplsa, zoals parkeerproblemen, maar het merendeel komt toch echt op het bordje van verhuurder Vestia. “In de brief aan de directie geven we aan dat we willen dat onze klachten serieus genomen worden en dat er fatsoenlijk op ons gereageerd moet worden” aldus de bewonerscommissie.

foto : Rob Belterman