Indrukwekkend bezoek van minister Hugo de Jonge aan hospice IJsselthuis in Nieuwerkerk

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge bezocht zaterdagmiddag hospice IJsselthuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor hem en voor de organisatie was het een Indrukwekkend bezoek

Als minister vindt hij het belangrijk om waardering uit te spreken voor het harde werken van medewerkers in de zorg. Om ‘echte’ geluiden op te halen, gaat hij regelmatig op bezoek bij zorginstellingen. Hij vroeg ons in Zuidplas of wij een locatie wisten waar hij langs zou kunnen gaan. Ik heb contact opgenomen met het IJsselthuis’, zegt Tinet de Jonge, fractievoorzitter van CDA Zuidplas. Zij waren direct enthousiast en stonden open voor het bezoek.’ Op de site van het CDA heeft Tinet over dit bezoek een blog geschreven.

De vicepremier kreeg een rondleiding door het Hospice in Nieuwerkerk en was zichtbaar onder de indruk van de toewijding van medewerkers. Hij stelde dat hij ongelooflijk was dat er zo’n 75 vrijwilligers zijn die er samen voor zorgen dat mensen in de laatste fase van hun leven ondersteund worden. Coördinator Liesbeth Disco noemde dat zij van iedere dag voor de bewoners een zondag willen maken. Voor de bezoekers was duidelijk dat zij slagen in deze opzet. ‘Het huis is knus en menselijk. Het voelt als een thuis.’

Hugo de Jonge was vooral met aandacht voor en onder de indruk van de vrijwilligers : ‘Dit hospice wordt gedragen door de omgeving.’