8.5 C
New York
dinsdag 7 februari 2023

Friend4Now zoekt nieuwe maatjes voor jongeren

Welzijn Zuidplas is voor het maatjesproject Friend4Now op zoek naar maatjes. Dit project koppelt een vrijwilliger (18 +) als maatje aan een jongere (12-20) die even vastloopt op school of privé. De maatjes kunnen de jongeren stabiliteit en begrip bieden door met ze samen op stap te gaan. Daarnaast kunnen de maatjes de jongeren begeleiden met hun dagelijkse activiteiten zoals sporten en huiswerk. Dit biedt jongeren ruimte om stoom af te blazen en de gedachten op iets positiefs te zetten.

Wil je maatje worden? Heb jij affiniteit met jongeren en wil je iets betekenen voor een ander? Ben je 18 jaar of ouder, een sociaal type, zit je lekker in je vel en lijkt het je interessant om maatje te worden? Meld je dan aan als maatje en doe mee met de wekelijkse training van vier avonden die donderdagavond 28 maart van start gaat! In de training worden handvatten aangereikt hoe de maatjes met deze jongeren aan de slag kunnen gaan. Het uitganspunt is het vergroten van de zelfredzaamheid door het bevorderen van eigen kracht, zelfvertrouwen en weerbaarheid. De theoretische onderbouwing vindt o.a. plaats vanuit de oplossingsgericht werken/coachen.

Tevens wordt gebruik gemaakt van kennis over het puberbrein uit het onderzoek van Eveline Crone (2012). Als de cursus goed doorlopen is wordt er een VOG aangevraagd. Daarna kun je aan de slag als maatje. Je wordt gekoppeld aan een jongere tussen de 10 en de 20 jaar. Eens in de 2 weken spreek je af en ga je samen werken aan een vooraf opgesteld doel. Het mooie is dat dit een leerzame en vaak leuke ervaring is en op deze manier speel je een positieve rol in het leven van een jongere, die een steuntje in de rug goed kan gebruiken. Aanmelden kan via kim@welzijnzuidplas.nl of lydiaR@welzijnzuidplas.nl

Advertentie