Harde les bij kop-staart aanrijding in Nieuwerkerk

Dat rijlessen soms ook harde lessen kunnen zijn, bleek dinsdagmiddag 12 maart tijdens een kop-staart botsing op de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij de stoplichten bij de kruising met de N219 klapte door nog onbekende oorzaak een achteropkomende auto op een leswagen die voor het stoplicht stond.

De rijlerares van de lesauto is na gezondheidsklachten in de ambulance nagekeken op verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Haar leerling, die op het moment van de botsing de lesauto bestuurde, bleef ongedeerd. De lesauto zou tot stilstand zijn gekomen nadat de motor afsloeg voor het stoplicht, waarna beide betrokken auto’s elkaar raakten.

Volgens een getuige zou de bestuurder van de achteropkomende auto in de weer zijn geweest met zijn telefoon tijdens het rijden, waarna hij op de lesauto botste. Dit is echter nog niet bevestigd door de politie. Beide voertuigen konden met minimale schade hun weg vervolgen nadat de politie de verklaringen van beide bestuurders Ên de rij-instructrice opgenomen had.