8.5 C
New York
dinsdag 7 februari 2023

Wind geen spelbreker voor groep 6 van het Reigerbos tijdens Nationale Boomfeestdag

De harde wind was geen spelbreker voor de kinderen van groep 6 van het Reigerbos uit Zevenhuizen. Op de nationale boomfeestdag op 13 maart mochten de kinderen in de nieuwbouwwijk Koningskwartier diverse bomen planten.  De gemeente Zuidplas doet ieder jaar weer mee aan deze dag waarbij naast Zevenhuizen, er ook bomen in Nieuwerkerk werden geplant in de wijk Esse.

Wethouder Verbeek legde kort uit aan de kinderen waarom een boom zo belangrijk is voor het klimaat en de CO2 in de lucht. Het doel van de gemeente Zuidplas  is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten (ieder kind een boom)” legt de wethouder uit. Naast het planten van bomen worden er ook regenwormen uitgezet. Deze zorgen voor gangen onder de grond waardoor lucht en water beter bij de bomen kan uitkomen.

Na de woorden van de wethouder werd de eerste bomen vastgezet. De aannemer had alle bomen al op een plek neergelegd en voorzien van een gat. De kinderen mogen met een kniptang de bovenkant van de wortelzak openknippen en dan de boom er in planten. Als er genoeg aarde op ligt worden de regenwormen er bij gelegd. De kinderen geven de wormen gelijk allerlei namen zoals dikke dikker en dunnie dun. Volgens Annika is er zelfs een regenworm zwanger tot grote instemming van haar klasgenoten.

Waar sommige kinderen nog moeten wennen aan de klei waarin ze moeten lopen (‘Ik heb mijn mooiste schoenen aan”) rennen ze even later, zelfs met de mooie schoenen, diep in de klei. Wethouder Verbeek kijkt tevreden toe naar het plezier van de kinderen en helpt ze daar waar nodig. Voor de kinderen is er een zogenaamde “bloemenzaadbom” als aandenken aan de dag. Maar over vele jaren zal het aandenken zijn dat ze ooit die ene boom in het Koningskwartier hebben geplant.

Zie meer foto’s in ons facebook album

Advertentie