8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Bewoner uitgebrande woning Meidoorn voorlopig vast

De 28-jarige bewoner van de uitgebrande flatwoning in de Meidoorn in Nieuwerkerk aan den IJssel is aangehouden en zit vast. De man is na een korte behandeling in het ziekenhuis door de politie aangehouden. De verdachte blijft in ieder geval gedurende het onderzoek vast zitten zegt een woordvoerder van de politie tegen Gouwe IJssel Nieuws. De komende dagen gaat de politie in de woning technisch onderzoek doen. Maandag was dit nog niet mogelijk omdat het in de woning nog te warm was. Totdat dit onderzoek gedaan is blijft de woning afgesloten.

Er zijn sterke aanwijzingen dat de man betrokken is bij het ontstaan van de woningbrand. De brand brak maandagmorgen 18 maart om 10.00 uur uit in de woning. In korte tijd sloegen de vlammen uit de woning op de eerste verdieping van de flat. De Meidoorn heeft in totaal zes verdiepingen. Bewoners van de Meidoorn zeggen dat de man al veel vaker voor problemen heeft gezorgd. Naast het gebruik van drank en drugs zou de man ook last hebben van psychoses.

Door een zeer snelle inzet van de brandweer hoefde de flat niet volledig ontruimd te worden. De naast en boven gelegen woningen zijn door de brandweer gecontroleerd. Een van de woningen is hiervoor door de brandweer open gezaagd. Het appartement van de 28-jarige man is volledig uitgebrand.

woningbrand woningbrand meidoorn

Advertentie