8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Uitslaande brand in flatwoning Meidoorn Nieuwerkerk

In een flatwoning van de Meidoorn in Nieuwerkerk aan den IJssel is maandag 18 maart een uitslaande brand ontstaan. De hulpdiensten werden rond 10.00 uur gewaarschuwd voor de brand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de woning op de eerste etage en hing er een grote rookwolk boven de flat. De brandweer was binnen een paar minuten na de melding aanwezig en kon snel het grootste deel van de vlammen blussen.

De brandweer spreekt van een middelbrand. Naast de brandweer uit Nieuwerkerk is er ook hulp uit Capelle aan den IJssel. Ook is er een ambulance aanwezig. De bewoner van de uitgebrande woning is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft te veel rook ingeademd. Veel bewoners van hoger gelegen woningen hebben uit eigen beweging hun woning verlaten. Woningen boven en naast het uitgebrande appartement zijn door de brandweer gecontroleerd. Om in een bovengelegen woning binnen te komen heeft de brandweer een gat in de deur gezaagd. Deze bewoners bleken niet thuis.

Mensen die in de flat wonen zeggen dat de bewoner eerder voor overlast heeft gezorgd. Hij zou onder andere problemen met drank en drugs hebben. De omwonenden zeggen dat de man de woning zelf in brand heeft gestoken. Of dit daadwerkelijk zo is wordt door de politie onderzocht. De technische recherche gaat dit onderzoek doen. Er is veel politie bij de flat aanwezig en de politie heeft een plaats delict gemaakt.

Lees ook Update: Bewoner uitgebrande woning Meidoorn voorlopig vast

woningbrand

 

Advertentie