8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Hoer, landverkrachting en de meest verschrikkelijke ziektes #doeszuidplas

Of ik, als lokaal gezicht, op de lijst voor de provinciale staten wilde staan, was de vraag. Lijstduwer, noemen ze dat zo mooi. Daar moest ik over nadenken. Uiteindelijk onder één voorwaarde. Dat het geluid van Zuidplas gehoord zou worden in de provincie. Want eerlijk is eerlijk, ik mis nog wel eens dat de provincie weet, wat wij in Zuidplas vinden.

Zo gezegd, zo gedaan. Geen uitgebreide campagne maar wel een social media banner die verspreid werd in en rond Zuidplas. Zaterdag werd de banner online gezet en al die avond kreeg ik een app van mijn fractiegenoot Benno: ‘Tinet, heb je gezien wat er onder de advertentie geplaatst wordt? Echt niet normaal, dit kan echt niet!’ Nieuwsgierig open ik mijn facebookpagina en ik scroll naar de advertentie. De kotsende mannetjes, hoeren en ernstige ziektes vliegen me om de oren. Ik schiet in de lach. Dan raakt het me toch. Niet om mij, maar omdat mensen blijkbaar zo boos of teleurgesteld zijn dat ze niet anders kunnen dan op deze wijze reageren. Ik zou hen graag face to face willen spreken. Niet voor hun stem maar om deze reacties te begrijpen.

De reacties worden verwijderd om de doodsimpele reden dat schelden met ziektes kwetsend is. Maar ook omdat wij geloven dat communiceren er niet zo uit ziet. Als de reacties niet te heftig zijn laten we ze staan. Dan reageren we met ‘u ook een hele goede morgen.’ Als iemand voorstelt: ‘Vrouwtje, ga toch terug achter het aanrecht’, kijk in naar mijn pan met bonen en vraag ik me af wat ik dan aan het doen ben.

Waarschijnlijk ben ik een watje. Ik woon in Zuidplas. In Zuidplas zijn mensen het soms niet met me eens. Soms zijn ze boos op me, soms zijn ze heel blij met me. Dan krijg ik een boze, teleurgestelde of juist heel enthousiaste mail. Dat is communiceren. Geen van de reacties kwam dan ook uit Zuidplas.

Sire is deze maand gestart met de campagne #doeslief. Na afgelopen week heb ik het idee dat dit wellicht een stap te ver is. Laten we beginnen met #doesnormaal of, wat nog veel beter is, #doeszuidplas.

Tinet de Jonge CDA Zuidplas

Dit is een opinie artikel geschreven door de ondertekenaar. Het is dan ook zijn of haar mening en niet geschreven en ook niet onderschreven door de redactie. Wie ook een opinie artikel wil insturen nodigen we van harte uit op info@gouweijsselnieuws.nl

Advertentie