-->
8.5 C
New York
donderdag 29 september 2022

NOV Potvis zwemt voor hun 50-jarig jubileum € 2.400,- bij elkaar voor de G-Olympics

Woensdagavond 27 maart, tijdens de gebruikelijke duiktrainingsavond van de Nieuwerkerkse OnderwaterVereniging Potvis, hebben zo’n vijftien leden van deze duikvereniging een geweldig sponsorbedrag voor de G-Olympics bij elkaar gezwommen in het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel.

NOV Potvis bestaat dit jaar 50 jaar en de leden wilden graag een lokaal maatschappelijk doel sponsoren met een sponsorzwemtocht. Als goede doel werd de G-Olympics uitgekozen, die dit jaar voor het 7e jaar wordt georganiseerd door Sport & Bewegen van Sportstichting Zuidplas.

De G-Olympics is een sportmiddag voor mensen met een (verstandelijke) beperking uit de gemeente Zuidplas. In 2013 werd de G-Olympics voor het eerst georganiseerd door de Kindergemeenteraad in samenwerking met Sport & Bewegen. Dit initiatief is vervolgens omarmt door Sport & Bewegen en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement.

De leden van NOV Potvis hadden zich mentaal en fysiek goed voorbereid. De wens om veel geld op te halen was groot en de lat lag hoog. De persoonlijke doelen waren zeer divers, tussen de 20 en 90 baantjes zijn er gezwommen! Eén lid wilde zijn persoonlijk record van 100 baantje verbeteren en dat is gelukt, hij zwom maar liefst 110 baantjes en heeft zo meer dan € 1.000,- bij elkaar gezwommen! Overige leden zwommen tussen de 20 en 90 baantjes.

Directeur Carlo Trumpi van Sportstichting Zuidplas mocht het startschot verzorgen én aan het einde van de avond de cheque in ontvangst nemen. Hij sprak zijn dank uit aan alle leden voor hun inzet dat leidde tot dit prachtige bedrag. Met dit bedrag kunnen leuke dingen worden gedaan voor de G-Olympics.

Nieuwsgierig geworden naar deze duikvereniging? NOV Potvis is opgericht in 1969, daarmee is de NOV Potvis één van de oudste duikverenigingen van Nederland. De basis van de vereniging is de passie voor het duiken en het onderwaterleven. Naast een actief verenigingsleven worden wekelijks één of meerdere mooie verenigingsduiken gemaakt in voornamelijk Zeeland. Wilt u ook een keer een proefduik ervaren? Neem dan een kijkje op www.nov-potvis.nl of kom langs in het Polderbad op woensdag, op de vaste duik trainingsavond, van 21.00- 22.00 uur.

Advertentie