8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Zilveren Pit voor Vrienden van de Hennipgaarde

De twaalf provinciale trofeewinnaars van Kern met Pit streden op zaterdag 30 maart in Amersfoort om de eerste, tweede en derde prijs voor het beste buurtinitiatief. Vrienden van de Hennipgaarde mocht de Zilveren Pit meenemen naar Zevenhuizen.

Zevenhuizenaren Sander en Richard Vielvoye maakten voor de landelijk stemronde een filmpje over de Hennipgaarde. Deze film is mogelijk gemaakt met hulp van heel veel figuranten uit Zevenhuizen, De uitslag van de finale werd voor 50% bepaald door de internetstemmen en 50% door de vakjury.

Petra Wiltenburg: “De finale was zo spannend, met de internetstemmen haalden we vierde plaats, onze kans op één van de drie prijzen lag dus in handen van de vakjury”  De jury was onder indruk van het resultaat van dit initiatief en beloonde dit met de tweede prijs. Gedeputeerde van de provincie Utrecht, Mirjam Maasdam:  “de Zilveren Pit is voor spelen, bewegen en ontmoeten, de Hennipgaarde is een project dat dit allemaal in zich heeft en het resultaat is geweldig”.  Zij overhandigde de Vrienden van de Hennipgaarde een cheque van 2000 euro.

Jeanine van Leeuwen: “een bestemming voor het prijzengeld hebben we nog niet, daar gaan we goed over nadenken. Op deze extra prijs hadden we natuurlijk niet gerekend. We gaan nu eerst aan de slag voor onze volgende activiteit op zaterdag 20 april. We starten dan het paasweekend met een leuke actie. Hou onze Facebookpagina en de krant in de gaten voor het laatste nieuws”.

Vrijwilligers die het leuk vinden om een paar uurtjes te helpen op zaterdag 20 april kunnen een mail sturen naar hennipgaarde@gmail.com.

Foto boven ; van links naar rechts: Mariska Arron, Yvonne Janssen, Petra Wiltenburg, Emma, Veerle, en Jeanine van Leeuwen samen met de vakjury tijdens de landelijke finale van Kern met Pit in Amersfoort.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg