8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Drie paden in en rond de Hennipgaarde krijgen een eigen straatnaam

Nadat het comité Vrienden van de Hennipgaarde meerdere malen had verzocht om straatnamen in het gebied bij de politiek, heeft het college van B&W in de vergadering van 19 maart besloten drie nieuwe straatnamen te benoemen in Zevenhuizen. Hiermee neemt men het advies van de adviescommissie straatnaamgeving over. Deze commissie heeft in haar advies aangegeven dat er 3 paden in aanmerkingen komen voor een straatnaam.

Omdat hulpdiensten vaak werken met navigatie op straatnaam waren de zorgen groot dat bij een noodgeval de hulpdiensten niet op tijd bij het slachtoffer op de plek kan komen in het gebied. Op de speeddate met het maatschappelijk middenveld eerder dit jaar in Zevenhuizen zijn de politieke partijen hierover geinformeerd. Echter had de gemeente al het verzoek in werking gesteld. Met dit besluit is de komst van de straatnamen definitief.

In de besluitenlijst van B&W is het volgende advies terug te lezen :” Voor de vindbaarheid van de wandelpaden en het fietspad moet daaraan een naam worden toegekend. De adviescommissie straatnaamgeving adviseert het college omtrent de uit te geven namen voor straten en andere openbare ruimten en stelt voor bovengenoemde fietswandelpaden te voorzien van de namen genoemd bij onderstaande beslispunten :

1. Aan het fietspad tussen de Eendrachtsweg en de Slingerkade de naam Polderpad toe te kennen.
2. Aan het wandelpad tussen de Wielewaal en de Slingekade de naam
Hennipgaardepad toe te kennen.
3. Aan het oude wandelpad tussen de Eendrachtsweg en de Hennipslootkade de naam
Schelpenpad toe te kennen.

De nieuwe straatnamen op een kaartje
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg