8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Zuidplas sportweekeinde : vv Nieuwerkerk grijpt naast periodetitel – Zware start voor TC Nieuwerkerk

Voetbal
Dit weekeinde kwam alleen vv Nieuwerkerk in actie. De mannen moesten naar Rotterdam om het restant van de gestaakte wedstrijd tegen HWD uit te spelen. De wedstrijd werd hervat bij een stand van 1-2 in het voordeel van Nieuwerkerk en uiteindelijk won men met 1-5. Men kwam 2 doelpunten te kort voor de periodetitel.

Korfbal
IJsselvogels heeft zich niet kunnen handhaven in de 2e Klasse KNKV. Ook de laatste strohalm, winnen van de kampioen Kios in deze klasse, is niet gegrepen. Was dit wel gebeurd dan zou verlies van mededegradatie kandidaat Ados bij Reflex hebben geleid tot behoud. IJsselvogels startte goed met een 3-1 voorsprong, maar door het stokken van de doelpuntproductie bij 5-5 kon Kios uitlopen tot 5-8 om vervolgens met 8-10 te gaan rusten. In de rust zijn er andere afspraken gemaakt wat leidde tot een 11-11 stand na 10min in de 2e helft. Helaas bleek het kwaliteitsverschil te groot, kon IJsselvogels het verschil niet maken waardoor Kios de wedstrijd gecontroleerd kon uitspelen tot 16-20.

Het is jammer dat het zo moest lopen. De uitslagen laten minimale verschillen zien. De ploeg is tegen geen enkele tegenstander volledig weggespeeld. Het team is alleen niet in staat geweest om op de cruciale momenten op te staan en de wedstrijden naar zich toe te trekken. Vele blessures en vormverlies bij de spitsen zijn mogelijke oorzaken die hebben geleid tot een ontwikkeling die niet volledig is doorgezet. Anderzijds heeft het wel geleid tot een positieve ontwikkeling bij de overige spelers die het wel oppakten. Dat bleek helaas niet genoeg want korfbal speel je met acht spelers die ongeacht het niveau elke wedstrijd moeten thuisgeven. Te vaak brachten we beperkte scorende kwaliteiten, wat overigens wel kenmerkend is voor een zeer jonge groep.
Het doek is gevallen in de zaal en IJsselvogels zal zich vanaf nu moeten richten op nogmaals een handhavingsstrijd op het veld waar nog zes wedstrijden resten om de broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen.
Punten pakken in de zaal tegen de nummers 1, 2 en 3 geeft geloof in eigen kunnen en de moed om zichzelf verder te ontwikkelen, als team en individueel. Nog zes wedstrijden keihard bikkelen dus!

Tennis
Landskampioen TC Nieuwerkerk speelt zondag 7 april vanaf 12.00 uur de eerste competitiewedstrijd van de Eredivisie Heren thuis tegen Lewabo uit Beneden-Leeuwen, waarbij o.a. Thiemo de Bakker op de lijst staat. Alle spelers dromen wellicht nog weleens van hun laatste ontmoeting tijdens de finale om het landskampioenschap vorig jaar. Een ware thriller die, volkomen onverwacht, door TC Nieuwerkerk werd gewonnen!

Nu ligt een nieuw seizoen in het verschiet en moet opnieuw om ieder punt worden gestreden om kans te maken op een plek bij de eerste vier, die toegang geeft tot de play-offs die 15 en 16 juni op het park van TC Nieuwerkerk worden gehouden

Foto bovenaan artikel : Yoran Verschoor, Guy den Heijer, Bart van den Berg, Jeroen Camfferman en Stefan Fransen.

Zwemsport
Dit weekend werd de beslissende wedstrijd in de Regio West competitie afgesloten met een mooie derde plek. Na de promotie vorig jaar van poule B naar poule A strijdt de vereniging Barracuda in de hoogste poule van deze regionale verenigingskampioenschap. Na de eerste drie wedstrijden dit seizoen stond Barracuda op de vierde plek maar met een punten totaal van 459 in de vierde wedstrijd stootte de zwemmers door naar de derde plek.

Een mooie prestatie werd geleverd door Robin Pienaar, Mila Oomens,  Anouchka Bos en Emma Verkuijl hun behaalde respectievelijk 42, 38, 36 en 35 punten en daarmee waren hun groot leverancier van de totale hoeveelheid punten voor de vereniging.Voor Thomas Hesper was het ook een gedenkwaardige dag, hij zwom met een tijd van 59.98 voor het eerst onder de minuut op de 100 meter vrije slag.

Foto: de beker werd in ontvangst genomen door Emma Verkuijl, Thomas Hesper, hoofdtrainer Walter Rolloos en Reinier Velthuijs (v.l.n.r.)


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg