8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Eerste paal geslagen voor tennis- en padelbanen Zevenhuizen

De toekomst van Tennisclub Zevenhuizen schittert helderder dan ooit tevoren; op woensdag 17 april werd de eerste paal geslagen voor tennispark Swanladriehoek. Hans Bolsterlee, met 84 jaar het oudste lid van de tennisvereniging, sloeg de eerste paal voor het langverwachte tennispark.

Met uitbreiding naar zeven tennisbanen en de introductie van een state-of-the-art padelhal verheud Tennisclub Zevenhuizen zich op het najaar 2024, volgens de planning zijn dan de tennisbanen op Sportpark Swanladriehoek gereed.

Na een zorgvuldige afweging hebben de leden tijdens een buitengewone ledenvergadering unaniem gekozen voor deze ambitieuze stap voorwaarts. Deze beslissing betekent een verhuizing van de huidige locatie op Van ‘t Verlaat om plaats te maken voor woningen en een nieuw zorgcentrum. Voorzitter Ferry van Wijnen deelde zijn tevredenheid over de keuze van de leden: “Dit garandeert een op de toekomst gericht sportaanbod voor jong en oud.”

“Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en zal bijdragen aan het verder versterken van onze financiële positie en het vergroten van ons ledenbestand.” De gekozen optie vertegenwoordigt een investering van ongeveer 1,2 miljoen euro van de tennisclub. Van Wijnen legt uit: “Met het bedrag dat we van de gemeente hebben ontvangen, konden we een vergelijkbaar park neerzetten als het huidige, met zes tennisbanen en een bescheiden clubhuis.

Maar onze ambities reiken verder. Een prachtig bijeffect van de padelhal is dat geluidsoverlast voor omwonenden tot het verleden behoort, wat de laatste tijd onderwerp van discussie was.”

De bouw van het nieuwe complex zal in eigen beheer door de club worden uitgevoerd. De verhuizing staat gepland voor het derde of vierde kwartaal van 2024, afhankelijk van de voortgang van de aanleg van toegangswegen en nutsvoorzieningen.

Met de introductie van padel verwacht de club een exponentiële groei van het ledenaantal, in lijn met andere clubs die deze sport hebben omarmd. Leden zullen tegen een zeer toegankelijk tarief onbeperkt kunnen tennissen, terwijl voor een uur padel een apart tarief zal gelden. Leden genieten van aanzienlijke kortingen en voorrang bij het reserveren van de banen ten opzichte van externe verhuur.

Advertentie