8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Stichting Steenovens zoekt vrijwilligers die steentje willen bijdragen aan de Steenovens Hitland

Stichting Steenovens Klein Hitland zoekt vrijwilligers die willen helpen bij verschillende activiteiten en de steenovens naar een ‘hoger plan’willen trekken. Sinds 2014 willen wij graag de steenovens in goede staat behouden en dit cultureel erfgoed beschikbaar stellen voor maatschappelijke activiteiten. 

Stichting Steenovens Klein Hitland werkt aan het behoud van de steenovens, het historisch icoon en cultureel erfgoed van de gemeente Zuidplas. Te vinden aan de Groenedijk, Hitland Noord bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit zijn de enige nog overgebleven openveldsteenovens langs de Hollandse IJssel.

Wie zoeken wij?
-praktisch ingestelde mensen, handige harry’s en mensen die het gewoon fijn vinden om in en en rond de steenovens hun steentje bij te dragen.

Wat ga je doen?
-de beroemde ijsselsteentjes afbikken en hergebruiken bij de bouw van een  pizza/bakoven. Een miniatuurmodel van de grotere steenoven.
-herinrichten van de linker turfschuur tot een toekomstig bezoekerscentrum
-onderhoudswerkzaamheden in de turfschuur en in en rond de open ovens
-helpen bij het organiseren van incidentele activiteiten, zoals een expositie,  fotoshoot’s ,open monumentendag , PinkArt, muziekopdtreden, workshops, etc. 

Wanneer?
Iedere eerste zaterdagochtend van de maand van 9-12 uur en in april ook iedere woensdagavond van 19.30-21.30 uur. 

Wat bieden wij?
– no nonsens contact met praktische instelling
– koffie en thee
– Lekker bezig zijn in buitenlucht
– meehelpen aan het behoud van een cultureel erfgoed

Interesse?
Wil je meer informatie, mail dan naar THEO de Vlaming, st.steenovens.klein.hitland@gmail.com of kom gewoon langs tijdens de de activiteiten op woensdag en zaterdag. Zie de tijden hier boven. Volg ons op Facebook, Stichting Steenovens Klein Hitland.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg