8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Oeverzwaluwenwand geopend aan de Zevenhuizerplas

Op zaterdag 6 april hebben Daan de Haas, bestuurslid van Recreatieschap Rottemeren, Hans Sanders, voorzitter van Rotta, en Matthijs Punt van Groen Aannemingsbedrijf Punt de oeverzaluwwand officieel geopend. Dit gebeurde tijdens een natuurexcursie door Natuur- en Vogelwacht Rotta bij de Zevenhuizerplas.

De bouw van de oeverzwaluwwand is één van de maatregelen om de natuur in het Rottemerengebied te verrijken. Het is onderdeel van het project Biodiversiteit van het Recreatieschap Rottemeren en is mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland. Groen Aannemingsbedrijf Punt heeft de wand voor een gereduceerde prijs gebouwd.

Oeverzwaluwen graven hun nestholen van oudsher in afgekalfde rivieroevers. Tijdens de bouw van de Rotterdamse wijk Nesselande vonden deze kolonievogels vervangende broedgelegenheid in de steile wanden van zanddepots. Dat is inmiddels verleden tijd. De oeverzwaluwen kunnen nu permanent terecht in de betonnen oeverzwaluwwand vol nestgaten, aan de noordoever van de Zevenhuizerplas. Toeval of niet, op de middag na de opening zijn de eerste oeverzwaluwen al gesignaleerd bij de oeverzwaluwenwand.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg