8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Wethouders sport ondertekenen Samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten Midden-Holland

Afgelopen zaterdag is in Gouda op basisschool de Ark de overeenkomst getekend door Team Sportservice Zuid-Holland en de wethouders van de vijf gemeenten uit de regio Midden-Holland, te weten, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Krimpenerwaard en Zuidplas. Op basis hiervan stellen de gemeenten gezamenlijk een coördinator aangepast sporten aan die het aangepast sporten in deze regio gaat coördineren.

Het afgelopen jaar is Team Sportservice Zuid-Holland samen met de beleidsambtenaren sport, Sportstichting Zuidplas en de sportstichtingen en sportbedrijven uit de andere gemeenten aan de slag gegaan om tot dit samenwerkingsverband te komen. Uit deze bijeenkomsten is gebleken dat er behoefte is om regionaal samen te werken. Daar waar de meeste wethouders netjes gekleed kwamen, was Zuidplas wethouder Jan Verbeek sportief op de fiets naar Gouda gekomen en zette zijn handtekening in sportkleren.

Voor mensen met een beperking is het vaak nog niet vanzelfsprekend om dicht bij huis een sport of beweegactiviteit te vinden die bij ze past. Het aanbod in de buurt is niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen geschikt vervoer. Om hier verandering in te brengen is er nu in de regio Midden-Holland een regio-coördinator aangepast sporten van Team Sportservice Zuid-Holland aangesteld. Deze coördinator zal meer  samenwerking binnen het regionale netwerk aangepast sporten stimuleren en ervoor zorgen dat kennis wordt gedeeld. Daarnaast wordt er ingezet op het creëren van een optimale dekking van beweeg- en sportactiviteiten voor mensen met een beperking in de regio Midden-Holland. Zodat iedereen kan meedoen!

Foto boven : Jan Verbeek tekent de overeenkomst in sportkleren onder toeziend oog van wethouder Sleeuwenhoek van de Krimpenerwaard, foto onder, wethouders Knol, Bunnik, Verbeek en Sleeuwenhoek met als tweede van links Martin Straver namens Sportservice Zuid Holland


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg