7 C
New York
donderdag 27 februari 2020

Zuidplas Sportweekeinde : ZVH op naar finale – Groeneweg ontsnapt – TCN hard onderuit

Voetbal
In de zaterdag vierde klasse B speelde Moerkapelle thuis tegen VEP uit Woerden. De Woerdenaren kwamen eerst op voorsprong maar door treffers van Verweij en Koolhaas sleepten Moerkapelle de overwinning binnen. Moordrecht kwam in diezelfde klasse niet verder van een 2-2 gelijkspel tegen Rohda’76. Beiden Moordrechtse goals van El Massaoudi en van der Laan kwamen vanaf 11 meter.
Op zondag in de eerste klasse B speelde Groeneweg met 5-5 gelijk tegen Velo en weet de Wateringse club op 4 punten achterstand te houden. Het was niet goed maar wel spannend en wie anders dan Maurice Eckhardt mocht de laatste goal maken waardoor alsnog het punt veilig werd gesteld. Groeneweg had in het duel toen al 3x achter gestaan.

Volleybal Heren
Zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Assen tegen het gedegradeerde Sudosa Desto. Zoals het gehele seizoen vaak gebeurde werd het in deze uit wedstrijd weer een vijfsetter. Via de setstanden 25-23, 22-25, 23-25, 25-20 en 11-15 werd de 3-2 binnen gehaald. Voor de kansen op een mogelijk kampioenschap maakt het niets uit, er zal in de Kampioenswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Zalmans Reflex alleen een 3-0 of 3-1 uitslag nodig zijn.
VCN speelde in diezelfde Topdivisie wederom een goede wedstrijd en won met 3 sets van Inter Rijswijk die lange tijd nog in de strijd was voor het kampioenschap.

Volleybal dames
In de Topdivise van de dames verloor VCN thuis in sporthal Oostgaarde met 1-3 tegen Peelpush. De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag tegen het team van Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV, die in achtervolging is op de dames. Het werd een spannende strijd, die uit eindelijk in vijf sets werd beslist door VCV via de setstanden 26-24, 14-25, 24-26, 25-14 en 15-12.

Korfbal
Niet alleen mocht er een jeugdteam van CKV Nieuwerkerk aantreden, maar ook de IJsselvogels hadden een afvaardiging op het NK. Op zaterdag 6 april werd het NK voor C-jeugd 1e klasse gespeeld in Hoogeveen. IJsselvogels C1 was als één van die kampioenen geplaatst voor dit toernooi. Met alle kampioenen uit de eerste klasse werd om de titel gestreden in twee poules. De vele supporters die met de bus het team kwamen aanmoedigen, zagen na de ploegenpresentaties drie wedstrijden in de poulefase. Elke wedstrijd duurde 2x 12 minuten en dus moest er meteen gepresteerd worden. Ondanks de grote reisafstand was er veel publiek aanwezig en met spandoeken, trommels en heel veel rood/wit werd het een mooi feestje op de tribunes.
De eerste wedstrijd tegen Dindoa C1 uit Ermelo werd in een doelpuntrijke wedstrijd met 9-6 gewonnen. Hierna speelde C1 tegen KZ Danaïden C1 uit Leiden een eenvoudige wedstrijd die met 9-2 werd gewonnen. De derde en laatste poulewedstrijd tegen Avanti C1 uit Pijnacker werd daardoor beslissend om de poulewinst. De doelpuntenmachine kwam deze wedstrijd echter niet op gang en dus ging deze wedstrijd met 2-3 verloren. Een kleine domper op de dag, maar al snel moest de knop om voor de finaleronde.
Als nummer 2 van poule B werd gestreden tegen de nummer 2 van poule A; Vitesse C1 uit Barendrecht. Alle meegereisde fans gingen er voor de laatste wedstrijd nog eens goed voor zitten. Deze wedstrijd werd met 6-4 gewonnen, waarna IJsselvogels C1 de beker voor de derde prijs in ontvangst mocht nemen. Het werd een feestje op de terugweg met de spelers in de supportersbus. IJsselvogels C1 heeft een mooie en geslaagde dag gehad met een mooie 3e plaats als resultaat.

Zwemsport
Dit weekend is de Nationale Arena Minioren Clubmeet finale gezwommen in Den Haag. In deze NK voor clubteams zwemmen de allerjongste Barracuda’s in teamverband en hebben ze een fraaie twaalfde plek weten te bemachtigen. Deze competitie is eerder dit seizoen met 152 deelnemende verenigingen begonnen en via meerdere voorrondes zijn er zestien verenigingen over gebleven die in een alles beslissende finale nog één maal alles uit de kast moesten halen.
De wedstrijd begon met een estafette 4x 50 meter schoolslag waarin de meisjes als dertiende van start gingen en als achtste aantikte. Daarna deden de jongens dat nogmaals dunnetjes over tijdens hun estafette 4x 50 meter schoolslag en eindigde op een zesde plek. Bij de individuele afstanden werden mooie PR’s door veel zwemmers gezwommen. Helaas werd het verschil toch gemaakt bij deze individuele afstanden, de concurrerende teams haalde betere resultaten en Barracuda zakte terug naar een twaalfde plek. Al met al een hele mooie ervaring voor onze jongere zwemmers.

Tennis
Op de eerste competitiedag van de Eredivisie Heren behaalde landskampioen TC Nieuwerkerk op het eigen park slechts een punt tegen Lewabo. De bezoekers uit Beneden-Leeuwen zijn altijd al sterk, maar met de blessures van TCN kopman Stephan Fransen en Guy den Heijer (herstellend van gebroken duim) was de uitdaging te groot en werd met 1-5 verloren ondanks de afwezigheid van Thiemo de Bakker. Dit seizoen heeft de KNLTB bepaald dat de Eredivisie Heren begint met de derde en vierde single.
Zo ging Yoran Verschoor, Nederlands kampioen 35+, van start tegen Remko de Rijke. In het begin ging de partij gelijk op, maar Verschoor speelde te wisselvallig om een kans te maken (5-7 3-6). TC Nieuwerkerk selectietrainer Jeroen Camfferman trok tegen Justin Eleveld de eerste set in een tie-break (9-7) naar zich toe. In de tweede set leek de winst binnen bereik, maar bij een 4-1 voorsprong schoot bij Camfferman de kramp in beide benen en stortte hij op het gravel. Na blessurebehandeling probeerde hij de partij nog af te spelen maar dat was geen optie meer (7-6 4-3).
Camfferman: “Ongelofelijk! Ik voelde mij topfit en heb liters water gedronken. Dit zag ik niet aankomen.” Met nog twee geblesseerde spelers in de gelederen moest voor de eerste single een beroep worden gedaan op invaller Alban Meuffels (27). Deze begon wat onwennig, maar kwam daarna goed in de partij tegen het jeugdig toptalent Jesper de Jong (18). Na een verloren eerste set, leek er in de tweede set tie-break bij een 6-2 voorsprong een derde set aan te komen, maar helaas liet De Jong het niet zo ver komen (3-6 6-7). En ook Bart van den Berg kon het niet bolwerken tegen de zeer geroutineerde Stefan Wauters (6-7 3-6). Meuffels/van den Berg redden de eer voor TC Nieuwerkerk door in de dubbel met 6-4 6-4 van De Jong/Mol te winnen.

Jeu de Boules
Op de laatste speeldag van de NPC heeft Nieuwerkerk 3 het kampioenschap van haar klassement in de wacht gesleept. Zij bleek met 8 – 0 ruim te sterk voor tegenstander Grand Cru ’82. En hierdoor komt het team volgend seizoen in de vijfde klasse uit.
De NPC is na de speelronde van 6 april ten einde. En dus kan ook voor de andere teams de balans worden opgemaakt. JBC Nieuwerkerk 2 blijft tweede in de vierde klasse. Daar krijgt zij versterking van het eerste team, dat degradatie helaas niet af wist te wenden. “We zijn natuurlijk apetrots op ons derde team”, laat de voorzitter desgevraagd weten. “Het is een hele prestatie om een heel toernooi lang de ranglijst te domineren. Doe het ze maar eens na!” De overwinning smaakt zeker naar meer. De club zal daarom ook tijdens de volgende NPC weer deelnemen.


Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
269VolgersVolg
419VolgersVolg