8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Hoogheemraadschap vergeet goede informatie over eenrichtingsverkeer op de Groenendijk

De werkzaamheden aan de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel, die vorig jaar zijn gestart zijn na het stormseizoen weer opgepakt. Behalve enkele borden was het een verrassing voor veel mensen dat het eenrichtingsverkeer weer was ingesteld.

De pers, waaronder Gouwe IJssel Nieuws, heeft hierover geen bericht gehad en kon zo geen artikel over schrijven. Het eenrichtingsverkeer is tussen Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Zuiderbreedte in Capelle aan den IJssel. Verkeer komende van Hitland, landgoed de Olifant en de werkhaven moeten dan ook in de richting van Capelle aan den IJssel rijden.

Ook vorige keer moesten persvragen al zorgen voor betere informatievoorziening aan de inwoners. Het waterschap gaat de berm ophogen met klei en het talud weer op de juiste afmetingen maken. Deze gebreken aan de dijk komen uit een vorig jaar gehouden inspectie. Nadat de werkzaamheden gestopt zijn bij aanvang van het stormseizoen in oktober 2018 zijn ze nu dus hervat. Fietsers mogen wel doorrijden maar krijgen advies via Park Hitland te rijden.

Advertentie