8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

Zuidplas Paassportweekeinde : vv Nieuwerkerk voor niets naar Rotterdam – 4x brons voor Barracuda

Voetbal
In de vierde klasse B op zaterdag wist Moordrecht niet te winnen thuis tegen de kampioen Gouda en verloor met 1-4. Moerkapelle schoot uit zijn slof met 7-0 tegen Rijnstreek met onder meer 3 goals van Den Ouden.
In de vierde klasse F stond Nieuwerkerk gereed in Rotterdam om tegen HOV/DJSCR te spelen, echter was het team niet op komen dagen en werd de wedstrijd afgelast. Achtervolger Bergambacht verloor huis tegen HWD en daarmee liep zonder te spelen Nieuwerkerk toch uit, een pleister op de wond voor de nutteloze trip naar Rotterdam.
Op zondag sprokkelde Groeneweg weer een puntje er bij het totaal tegen Rood Wit uit St. Willibrord en staat nu 6 punten voor op VELO die nu rechtstreeks lijkt te degraderen. Bij Groeneweg tekende van Dieren voor de treffer in het 1-1 gelijkspel .

Korfbal
Nieuwerkerk 1 en 2 hebben zaterdag de veldcompetitie hervat met thuiswedstrijden tegen de selectie van GKV. Het werd een prachtige dag, niet alleen qua weer maar ook wat de resultaten betreft. Tweemaal winst en dus tevreden gezichten op een matig gevuld sportpark de Kleine Vink. Dit had uiteraard alles te maken met het begin van de meivakantie. De mensen die er wel waren zagen Nieuwerkerk 2 na een sterke eerste helft met 20-15 winnen van GKV 2. Nieuwerkerk 1 had het lang lastig met GKV 1. Toch was er bij rust een voorsprong van 10-8. In de tweede helft sloeg Nieuwerkerk een gaatje naar 16-10 om uiteindelijk met 20-17 te winnen
De eerste veldwedstrijd van IJsselvogels tegen Achilles eindigde in 13-16. Met de uitwedtrijd (20-8) in het achterhoofd stelde het team zich als doel om niet meer op die manier overklast te worden en zich te richten op de eigen ontwikkeling. Het plan was gericht op de rust bewaren in de aanvallen, de tegenstander het tempo ontnemen en vooral om in de verdediging fouten te voorkomen. Deze returnwedstrijd was er dus één om te peilen of er tussentijds vorderingen zijn gemaakt. Hoewel de start alsnog overdonderend was getuige de 2-7 achterstand wist de ploeg bij rust de schade beperkt te houden tot 6-10. Typerend waren weer de verdedigende fouten in die eerste helft: 3 vrije worpen en 1 vrije bal tegen maakten juist dat verschil.  Na rust meer oog op het voorkomen van die standaardsituaties en wat slimmer spelen, wat uiteindelijk een beter resultaat gaf, onder zeer zware omstandigheden, het kwik steeg naar 24°C en met een geselende zon.  Nu alle aandacht voor het voorkomen van de verdedigende overtredingen, het zelf veroorzaken van vrije worpen en het benutten van de toegekende vrije ballen, zodat de ploeg in de wedstrijden “gewoon” kan meekomen.

Zwemsport
Vier keer brons voor Barracuda zwemmers in Antwerpen. Dit paasweekend is de Antwerp International Youth Swimming Cup (AIYSC) gezwommen door een viertal junioren zwemmers die zich voor deze internationale wedstrijd hadden gekwalificeerd. Op vrijdag stond de 50 meter vlinderslag op het programma, Marit Huisman zwom een fraaie 31.94 en hiermee verbeterde ze haar PR met een seconde en voor deze mooie prestatie verdiende ze een bronzen medaille.De tweede wedstrijddag kwamen alle vier de zwemmers in actie. Na een iets teleurstellende 100 meter vrijeslag van Mila Oomens (drie seconden boven haar PR) revancheerde ze zichzelf prachtig met een podiumplek op de 50 meter rugslag en daarna een verbetering van haar PR met bijna 2 seconden op haar 50 meter schoolslag maakte haar persoonlijk succes compleet. Ook Anouchka Bos had zichzelf op meerdere afstanden gekwalificeerd, op haar favoriete slag, de schoolslag, zwom ze de 50 en de 200 meter en wist op beide afstanden de derde podium plek te bemachtigen en bracht daarmee de medaille spiegel op vier keer brons voor de Barracuda zwemmers.
Foto Boven : (Marit Huisman baan 5 en Mila Oomens baan 6 tijdens hun start op de 50 meter schoolslag

Tennis
`De heren van TC Nieuwerkerk speelden tweede paasdag thuis tegen het Haagse Leimonias, de nummer twee van de Eredivisie Heren. De Nieuwerkerkers behaalden slechts vier punten uit de twee voorgaande wedstrijden, het was dus noodzaak zoveel mogelijk punten binnen te halen om niet de aansluiting met de bovenste regionen te verliezen. Guy den Heijer, inmiddels weer fit na een duimblessure, gaf gelijk zijn visitekaartje af door zijn single tegen Michiel van der Goes met vier aces te beginnen. Vervolgens won hij de partij in twee sets (6-1 6-1). Bart van den Berg speelde tegen Bas van der Valk. Na een verloren eerste set, won hij de tweede. In de derde set moest Van den Berg, naar eigen zeggen, zeer diep gaan en op zeker spelen. Na een bijna drie uur durende strijd kon hij opgelucht de overwinning vieren (4-6 6-2 6-3).
Jeroen Camfferman had het zwaar tegen de van TOP Papendrecht afkomstige Lennart van der Linden. Camfferman stond vanaf het allereerste begin fors onder druk tegen de voormalig nummer 439 van de wereldranglijst en het lukte hem niet om in de partij komen (2-6 2-6). Invaller Alban Meuffels bewees vandaag zijn waarde voor TC Nieuwerkerk. In de single tegen Yannick Ebbinghaus lieten beide spelers mooi tennis zien met super lange rally’s. In de eerste set had Meuffels een setpoint, maar benutte deze niet en verloor hem vervolgens. Hij herpakte zich in de tweede en derde set en na de langste partij van de dag verzilverde hij voor TC Nieuwerkerk het derde punt, waarmee de tussenstand na de singles op 3-1 kwam. Net als vorige week kwam het nu ook op de dubbels aan. Meuffels/Camfferman stelden na een lang gelijk opgaande spannende strijd tegen Van der Valk/Van der Goes de overwinning zeker na een tiebreak in de tweede set (6-4 7-6). Den Heijer/Van den Berg stonden zowel de eerste als de tweede set lang voor, maar het lukte hen niet deze voorsprong vast te houden (6-7 4-6) waarmee de eindstand op 4-2 kwam.


Zitvolleybal
zaterdag 20 april stond voor de eerste keer een Nationaal Bekertoernooi Zitvolleybal op de planning in Sporthal West in Veenendaal. De deelnemende ploegen waren de teams uit de eredivisie en de nummers 1 en 2 van de Eerste Divisie. Met een afmelding van v.a.s. F.D.S. Sneek kwam het totaal op 7 deelnemende teams. De loting wees uit dat ZVH het in de poulefase op zou nemen tegen BVC Holyoke en Apollo Mill, de nummers 1 en 3 van de eredivisie. De andere poule bestond uit vc Allvo, Spaarnestad, Volley Tilburg en vc Allvo 2. ZVH kon niet beschikken over Merijn Bruijne. Met Robert-Jelle Breunesse, Tom Poortman, de jarige Sara Cirelli, Jaap Mensink, Thomas de Vries, Timo Mans en libero Pasquale Martucci begon ZVH erg sterk aan de wedstrijd tegen Apollo Mill. ZVH speelde fris en scherp en kwam zo geregeld op voorsprong. Aan het einde van de eerste set dwong de nummer drie van de eredivisie ZVH tot het maken van meer foutjes, waardoor de ploeg uit Mill de set nipt naar zicht toe kon trekken.
De tweede set speelde Apollo sterker dan de eerste set. Toch liepen ze niet ver weg bij het goed spelende ZVH, waar Hugo de Winter de plek van Thomas de Vries in het veld had ingenomen. Wel ging ook deze tweede set, en daarmee de wedstrijd, naar Apollo. Nadat BVC Holyoke 2-0 had gewonnen van Apollo Mill, was het de beurt aan ZVH om het op te nemen tegen de 6-voudig landskampioen. Het verschil tussen de teams die bovenaan en onderaan zijn geëindigd in de eredivisie was enorm groot. Holyoke was heer en meester in de eerste set, en won met groot verschil. De tweede set speelden de reserves van het Limburgse team tegen een geïmproviseerde opstelling van ZVH. Tom Poortman kreeg rust, dus speelden er veel spelers op een andere positie. In de eindfase kwam ZVH nog goed terug van een grote achterstand, maar heg verschil was al te groot, 2-0 voor Holyoke.

Voor de rest van de dag betekende dit dat BVC Holyoke en Apollo Mill het in de halve finales op zouden nemen tegen respectievelijk Volley Tilburg en vc Allvo. ZVH zou voor plaats 5/6 spelen tegen angstgegner Spaarnestad. Voor vc Allvo 2 zat het toernooi er op. ZVH speelde weer erg sterk. Het team uit Haarlem zag de achterstand steeds groter worden en was niet in staat om er iets aan te veranderen. Duits ex-international Thomas Renger ontbrak bij Spaarnestad, het was duidelijk dat dit een flinke aderlating was. ZVH pakte met gemak de eerste set. De tweede set was iets spannender maar ZVH pakte zakelijk ook deze set, daarmee de overwinning en dus ook de 5e plaats op de eerste editie van de Dirk Kuyt Foundation Cup. De groepsgenoten van ZVH hadden beide hun halve finales gewonnen en kwamen elkaar in de finale dus voor de tweede maal deze dag tegen. VC Allvo had vervolgens de wedstrijd voor plaats 3/4 gewonnen van Volley Tilburg. In een spannende finale versloeg Apollo Mill met 2-1 landskampioen BVC Holyoke. Het naar prijzen hunkerende Apollo pakte zo de beker, na ook al de prijs voor het meest sportieve team uit de eredivisie binnengehaald te hebben. Bij het gelijktijdig plaatsvindende NK Jeugd Zitvolleybal ging de eerste plaats naar Spaarnestad. Zij bleven VCV Veenendaal, Scylla 2, Limes en Scylla 1 voor.

Op het gebied van Promotie/Degradatie tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie zijn ook nog ontwikkelingen geweest. Volley Tilburg heeft de wens uitgesproken graag te promoveren. ZVH heeft aangegeven ook volgend seizoen graag op het hoogste niveau uit te komen. De Nevobo onderzoekt nu de mogelijkheid om de Eredivisie volgend seizoen uit te breiden naar 7 deelnemende teams. Indien dit lukt zal er geen PD-wedstrijd plaatsvinden tussen ZVH en Volley Tilburg, maar spelen beide teams volgend seizoen Eredivisie.Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg