8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Zevenhuizen schrikt niet van buitje op koningsdag

Ondanks de voorspellingen was het redelijk druk tijdens de koningsdag in Zevenhuizen. Er waren weer van allerlei activiteiten te doen en daar kwamen veel mensen op af. Door de bouwwerkzaamheden was de opstelling van kramen en podium anders dan normaal. Zevenhuizen was al vroeg gewekt door het reveille vanaf de kerktoren met een trompet.

Tijdens de aubade met de burgemeester werden de mooist versierde fietsen van de kinderen uit de lawaaioptocht in het zonnetje gezet. Uiteraard wisselde er op koningsdag weer veel speelgoed van eigenaar via de kleedjes van de kinderen in de Dorpsstraat en de sportverenigingen zorgden voor het eten en drinken. Bij de fietsenmaker was er een heuse bandenplakwedstrijd en mochten grote kinderen op mini fietsjes met elkaar de strijd aan.

Spreekstalmeester Arie Boertje probeerde ondertussen vele malen de kluis te kraken met codes die de inwoners op hun boekje hadden. Bij de Hervormde kerk was er van alles te doen zoals bijvoorbeeld pijl en boog schieten en kop van jut slaan, allemaal om geld voor Albanie in te zamelen.

De weergoden waren Zevenhuizen ook goed gezind, daar waar wat druppeltjes vielen tijdens de braderie, stortte het met bakken uit de hemel een dorp verder, in Nieuwerkerk.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg