8.5 C
New York
woensdag 30 september 2020

Nertsenfokker in Zevenhuizen stopt en gaat verder als caravanstalling

Een bedrijf aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen is gestopt met de bedrijfsactiviteiten als nertsenfokkerij. Op eigen verzoek is de omgevingsvergunning ingetrokken door de gemeente Zuidplas. De fokkerij zat er al langere tijd en werd ooit door een minister als voorbeeld gebruikt om de professionele instelling.

Per 1 januari 2024 is er een verbod op het fokken en houden van pelsdieren zoals nertsen. Het bedrijf in Zevenhuizen wacht niet tot het laatste moment. De gemeente Zuidplas heeft meegewerkt aan de verandering en heeft een vergunning verleend voor een stalling voor bijvoorbeeld caravans. Tegen deze vergunning zijn geen bezwaren verleend en daardoor nu definitief geworden. De fokkerij was de enige in de gemeente Zuidplas waar pelsdieren werden gehouden.

Afbeelding van skeeze via Pixabay


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
535VolgersVolg