8.5 C
New York
woensdag 29 november 2023

Voorkeurstrace voor snelfietspad tussen Gouda en Rotterdam langs ringvaart, dijk en ‘s-Gravenweg

De provincie Zuid-Holland heeft een voorkeurstracé uitgesproken voor het geplande snelfietspad F20 van Gouda naar Rotterdam. Deze zal over de s’-Gravenweg en langs de dijk en de ringvaarttussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda komen. Dat staat in een publicatie van de provincie op haar website, de gemeente moet nog wel een besluit nemen.

Al in 2016 werd er een concept besluit genomen over een snelfietspad waarmee de overheden hopen het woonwerkverkeer op korte afstand van de A20, N210 en N219 op de fiets te gaan krijgen. Volgens de provincie blijkt uit onderzoek namelijk dat mensen best bereid zijn de fiets te pakken als de afstand tussen de 7 en 10 kilometer is. Fietsers met een e-bike vinden een afstand van 15 tot 20 kilometer zelfs geen probleem.

Het tracé vanuit Gouda start bij de nieuwe brug over de ringvaart nabij Westergouwe en gaat dan via de Oostringdijk, naar de Westringdijk via de Boezembrug langs de dijk naar de s’-Gravenweg tot in Rotterdam.

In het voorjaar en de zomer van 2019 wordt door de betrokken gemeenten besloten over de precieze ligging van de snelfietsroute F20 Gouda-Rotterdam. De route is in totaal ruim 21 kilometer lang. De ligging en de noodzakelijke verbeteringen zijn uitgewerkt. Gemeenten Gouda, Zuidplas, Capelle aan den IJssel en Rotterdam stellen deze definitief vast. In Rotterdam zijn al enkele verbeteringen uitgevoerd. Tussen 2019 en 2021 zullen de meeste werkzaamheden plaatsvinden. Naast de gemeenten betalen de metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Provincie ook mee aan de verbeteringen.

Klik hier voor een grote kaart in PDF.

Advertentie