8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

Zuidplas sportweekeinde : Nieuwerkerk kampioen en spanning stijgt voor TCN

Afgelopen weekeinde was er wat te vieren voor Nieuwerkerk in de vierde klasse F. Men werd door een 0-8 overwinning bij SDW kampioen in een klasse waar de onderlinge verschillen enorm zijn. Nieuwerkerk moest zo laag beginnen door de overgang van de zondag 1e klasse naar het zaterdag voetbal. Voorbeeld hiervan zijn de wedstrijden tegen NOC Kralingen waarbij zowel uit als thuis 12x werd gescoord. Volgend jaar zal meer tegenstand te verwachten zijn en is Nieuwerkerk verlost van teams die soms amper reservespelers hebben.

In de vierde klasse B haalde Moerkapelle in en tegen Bodegravan uit door een 2-7 overwinning. In diezelfde klasse verloor Moordrecht thuis tegen de nummer 2 Kamerik met 1-2. Moerkapelle en Moordrecht hebben een beter seizoen dan afgelopen jaar gedraaid.

In de eerste klasse B op zondag wist Groeneweg met 5-2 te winnen van het Capelse CVV de Zwervers en met nog 1 wedstrijd te gaan is het spelen van de nacompetitie zeker. Via deze nacompetitie kan Groeneweg zich handhaven in de eerste klasse.

Korfbal
In Hardinxveld-Giessendam speelde de formatie van coaches Simons en Van Essen tegen Vriendenschaar. Juist in dat dorp verspeelde Nieuwerkerk in oktober 2018 twee belangrijke punten tegen HKC. Dit keer ging het beter. In een zeer aantrekkelijke eerste helft speelde Nieuwerkerk erg overtuigend. Er zaten prima aanvallen tussen en het afrondingspercentage was hoog. Het leverde een 8-15 voorsprong op bij rust. De wedstrijd was daarmee al beslist. In de tweede helft liet ook Vriendenschaar zich van haar beste kant zien. Met name over de heren scoorden de groenhemden veel goals. Nieuwerkerk haperde een periode maar kwam nooit in gevaar. Eindstand 19-25. Wederom kwamen alle basisspelers tot scoren en maar liefst vijf spelers scoorden vier goals.

Tennis
In de uitwedstrijd tegen play-offs concurrent Arnolduspark in Hoofddorp was vooraf gehoopt op zoveel mogelijk punten. In de Eredivisie Heren is het namelijk ongekend spannend wie zich gaan plaatsen voor het slotakkoord op 15 en 16 mei op het park van TC Nieuwerkerk. De heren van TCN behaalden echter opnieuw een gelijkspel. De debuterende Tom Moonen verloor in drie sets van Patrick Elias (7-5 4-6 6-2), waarna Jeroen Camfferman de stand gelijk trok in een driesetter tegen een voortreffelijk spelende Stijn Pel. De 17-jarige Pel zette Camfferman vanaf het begin onder druk met snoeiharde returns, maar uiteindelijk won de routine van Camfferman (6-3 3-6 4-6). 
Guy den Heijer verloor van Deney Wasserman in drie sets in een beetje rare partij. Den Heijer startte heel sterk, maar nadat Wasserman twee waarschuwingen kreeg voor het molesteren van zijn racket, ging hij daarna beter spelen en pakte de overwinning (5-7 6-4 6-3). Bart van den Berg raakte ze lekker en kwam geen moment in de problemen tegen Stefan Bergman (1-6 1-6). Na een spannende strijd in de dubbels verloren Van den Berg/Den Heijer van routinier Van Scheppingen en zijn pupil Pel (6-4 6-3), waarna het koppel Camfferman/Moonen de stand gelijk trok tegen Bergman/Wasserman (5-7 2-6). Zondag 26 mei staat een belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Suthwalda op het programma

Foto Paul Verschoor

Turnen
Op zaterdag 18 mei turnden Tess ten Berge en Sanne Bevers van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging de finale van het Nederlands Kampioenschap op de meerkamp in Sportcentrum Helsingen in Vianen. Tess ten Berge beet het spits af in de leeftijdscategorie Pupil 1 op niveau N3 en nam het op tegen de beste 36 turnsters van Nederland. Tess turnde een gelijkmatige wedstrijd en eindigde ondanks een val op balk op de 23ste plaats. Trainster Samantha ten Cate is erg trots op haar leerling: “ De onderlinge verschillen zijn minimaal tijdens zo’n NK. Als Tess op het de balk was blijven staan had er zeker een podiumplaats in gezeten. We gaan er keihard tegenaan en hopelijk staan we hier volgend jaar weer, maar dan op het podium!” Sanne Bevers turnde haar finale in de 3e Divisie tegen 36 andere ambitieuze junioren. Sanne turnde een prima wedstrijd zonder noemenswaardige fouten, maar moest toch 22 turnsters voor zich laten. “Dit is echt wel een te gekke ervaring hoor”, zei ze na afloop. “Alleen al dat ik tot de beste zesendertig turnsters van Nederland hoor kan ik bijna niet geloven”.Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg