8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

ChristenUnie-SGP grootste partij in Zuidplas bij Europese verkiezingen

De ChristenUnie-SGP is bij de Europese verkiezingen de grootste partij geworden in Zuidplas. Forum voor Democratie is veruit de grootste stijger en PVV, SP en D’66 verliezen fors in de gemeente. Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten was de VVD de grootste partij net als bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

De PvdA en GroenLinks hebben elk ook een forse winst behaald tijdens deze verkiezingen, de VVD wint licht net als 50Plus. De ChristenUnie/SGP, CDA en partij voor de Dieren verliezen licht. De opkomst in Zuidplas is 45% en dat is een stuk hoger dan de 40,6% in 2014. De detail uitslagen worden later deze week bekend als het proces-verbaal van de verkiezingen wordt vrijgegeven.

In de regio werd in de steden Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Gouda de Partij van de Arbeid de grootste partij, in Krimpenerwaard, Waddinxveen en Krimpen aan den IJssel staat net als in Zuidplas de ChristenUnie/SGP bovenaan. De VVD werd de grootste in Lansingerland en het CDA in Bodegraven-Reeuwijk.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg