8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Dienstregeling trein en bus onzeker in Zuidplas door staking 28 mei

De dienstregeling van trein en bus wordt erg onzeker nu de openbaar vervoer staking lijkt door te gaan op 28 mei. Zowel de bussen van Arriva en de treinen van de NS gaan zeer onregelmatig rijden. Dit komt omdat de vakbonden oproepen tot een staking voor een betere pensioenregeling.

De NS geeft in een bericht op haar site aan ” Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het OV zal er op dinsdag 28 mei in het hele land zeer beperkt tot geen treinverkeer mogelijk zijn. We kunnen niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden en adviseren u daarom op 28 mei niet met de trein te reizen. Uiteraard proberen we waar mogelijk enkele treinen te rijden; dit zal echter zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn. “

De vervoerder van de streekbussen Arriva geeft ook aan dat het vervoer van de bussen te lijden heeft van de staking ;” De verwachting is dat er in de Duin- en Bollenstreek, Leiden en Rotterdam nauwelijks bussen rijden.
De verwachting is dat er in omgeving Gouda en Alphen aan de Rijn minder bussenrijden. Hierdoor kunnen we geen sluitende dienstregeling garanderen. We adviseren je alternatief vervoer te zoeken.

Advertentie