8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

Hitlandrun 2019 succes ondanks winderig weer

Op zondag 26 mei werd in Park Hitland de hardloopwedstrijd de Hitlandrun gelopen. Wethouder Daan de Haas, bestuurder bij het recreatieschap Hitland, startte zowel de 5 als de 10 kilometer loop door het bos.

Eerder die dag was de kidsrun al verlopen over de afstanden van 1 en 2 kilometer. De organisatie van de Hitlandrun lag in handen van team Geen Getrut, die geld inzamelen voor de RoParun die over twee weken als estafetteloop wordt gehouden. De Hitlandrun stond ook in het teken van het motto van de RoParun : ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Buiten dit goede doel was ook de wedstrijd ook een pittige opgave in een winderig Hitlandbos met veel pluisjes uit de bomen. Enkele lopers gingen nog verkeerd op de 10 kilometer maar wisten toch op tijd over de finish te komen. Weerman en bekende Nieuwerkerker Leen de Koning liet zien dat hardlopen ook op wat oudere leeftijd nog prima kan, Leen liep de 10 kilometer onder de 55 minuten.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
499VolgersVolg