Zuidplas sportweekeinde : nacompetitie Groeneweg en playoffs ver weg voor TCN

Voetbal

De voetbalcompetitie is voor drie van de vier Zuidplasploegen voorbij, alleen Groeneweg uit Zevenhuizen mag voor de nacompetitie. In de vierde klasse B won Moerkapelle met 3-0 van Linschoten , van der Heide, van Dam en Slingerland maakte de doelpunten. Door deze overwinning sluit Moerkapelle het stabiele seizoen af met een 7e plek in de rangschikking. Voor Moordrecht was de afsluiting minder leuk, bij SIVEO’60 werd met 5-1 verloren. Appie Kaissy maakte de eretreffer voor de blauwwitten. Met maar 6 overwinningen eindigt het team op een elfde plek.
VV Nieuwerkerk was vorige week al kampioen in de vierde klasse F en met een klinkende 7-0 overwinning op Gouderak sloot men het seizoen af. Deze monsterzege is wederom het bewijs dat Nieuwerkerk ver onder haar stand speelt.
In de eerste klasse B mag het jarige Groeneweg aan de bak in de nacompetitie. De laatste wedstrijd tegen Moerse Boys in Zundert werd met 3-1 verloren waarbij Zuierveld de treffer voor de Zevenhuizenaren maakte. In de nacompetitie start Groeneweg tegen Teylingen, de nummer 3 van de tweede klasse C. Deze ploeg uit Sassenheim heeft de laatste vijf wedstrijden niet verloren.

schema nacompetitie

Korfbal

CKV Nieuwerkerk heeft haar vierde veldwedstrijd op rij gewonnen. Oranje Wit uit Dordrecht werd met 23-15 verslagen op sportpark de Kleine Vink. Het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat er zoveel gescoord zou gaan worden. Een 2-2 tussenstand na vijftien minuten zegt genoeg. Beide teams vonden de korf daarna wat makkelijker en gingen gelijk op tot 7-7.
Kort voor rust was Lotte Dingjan belangrijk met de 8-7 en de 9-7.

Na rust sloeg Nieuwerkerk op 12-9 een gaatje. Oranje Wit kwam terug tot 12-11, maar in het laatste kwartier was het Nieuwerkerk dat overtuigend de klok sloeg. Het percentage ging omhoog en het verschil werd groter en groter. Uiteindelijk een mooie 23-15 zege voor Nieuwerkerk, dat voor de derde keer op rij de acht basisspelers zag scoren. Niels Stuurstraat werd topscoorder met zeven treffers.

Tennis

Aan het winderige Britsezoom kwamen de heren van TC Nieuwerkerk opnieuw niet verder dan een gelijkspel tegen debutant, en nummer twee van de Eredivisie Heren, Suthwalda uit Zuidwolde. Met nog een uitwedstrijd voor de boeg wordt een plaats bij de eerste vier van de poule, die recht geeft op deelname aan de play-offs op 15-16 juni in Nieuwerkerk aan den IJssel, nog een hele uitdaging.
TC Nieuwerkerk ging goed van start. Guy den Heijer versloeg Mattheo Knoop met verrassend gemak (6-2 6-0). De goed in vorm zije Jeroen Camfferman moest, net als vorige week, flink aan de bak tegen de 18-jarige Jarno Jans. Na een gewonnen eerste set verloor hij de tweede. De derde set ging gelijk op maar Camfferman toonde halverwege zijn klasse door de overwinning naar zich toe te trekken (6-2 3-6 6-3).

De partij Stephan Fransen tegen voormalig Duno speler Tim van Terheijden bleek een ongelijke strijd. Fransen, die vorig jaar nagenoeg alle singles won, tobt nog steeds met zijn arm en moest zelfs onderhands serveren (1-6 0-6). Door deze partij te spelen is hij wel gerechtigd om, mocht TC Nieuwerkerk zich plaatsen, de play-offs te spelen. Bart van den Berg speelde een hele goede partij tegen routinier Boy Westerhof (vijfde op de nationale ranglijst en winnaar van acht dubbeltitels op challengerniveau). Van den Berg werkte in de eerste set bij een stand van 4-5 drie setpoints weg op de service van Westerhof, maar werd daarna gelijk zelf gebroken en verloor toch de set. Ook de tweede set was spannend, maar de winst was voor Suthwalda waarmee de tussenstand op 2-2 kwam. Het koppel Camfferman/Verschoor won vrij eenvoudig van Jans/Dallinga (6-2 6-2), waarna op een broodnodige overwinning werd gehoopt. De schitterende partij Van den Berg/Den Heijer tegen Westerhof/Van Terheijden was van hoog niveau, waarbij de toeschouwers regelmatig vol ongeloof naar de meest onmogelijke slagenwisselingen keken en luid aanmoedigden maar moesten toezien dat de tegenstanders aan het langste eind trokken (6-7 4-6).
Zondag 2 juni is de laatste uitwedstrijd tegen hekkensluiter Kimbria Hulpmiddelenwereld in Limburg, waarbij alle zes de partijen gewonnen moeten worden. ( Foto’s zijn gemaakt door Paul Verschoor. )