8.5 C
New York
zaterdag 24 juli 2021

Dijkwachten oefenen kadeinspectie langs de Rotte

Veel recreanten rond de Rotte en in de Eendragtspolder keken zaterdag 25 mei verbaasd op van diverse mensen met gele hesjes die daar rond liepen. Het was geen demonstratie maar een oefening van de vrijwillige dijkwachten van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Een van de vrijwilligers is oud raadslid Pieter Beeldman die meedeed aan de oefening. “Ik doe het normaal op een andere plek maar het is goed dat we dit oefenen, zeker na de droogte van 2018. Op het moment dat we iets zien wat niet klopt kunnen via een hele slimme app direct de locatie en de waarneming doorgeven. Ook maken we een overzichtsfoto en een detailfoto van het probleem waardoor het waterschap kan inschatten wat er moet gaan gebeuren om dijkdoorbraak te voorkomen”.

De vrijwilligers trainen regelmatig met medewerkers van het hoogheemraadschap waar zij op moeten letten als ze een dijk of kade inspecteren. Dit keer inspecteren ze gezamenlijk een droogtegevoelige kade. Aanleiding hiervoor is de droge zomer van 2018. Toen hebben de dijkwachten meegeholpen met de vijf inspectierondes, die nodig waren om ervoor te zorgen dat scheuren snel werden opgespoord en actie werd ondernomen als dat nodig was.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zoekt vrijwillige dijkwachten die willen helpen met de dijkinspecties. Meer informatie en een aanmeldformulier staan op onze website https://www.schielandendekrimpenerwaard.nl/ons-werk/waterkeringen/dijkbewaking

foto bovenaan artikel : Bron HHSK

Advertentiehttps://www.stzo.nl/

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
672VolgersVolg