8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Zuidplas Sportweekeinde : TCN haalt op nippertje Play Offs – Groeneweg klaar voor nacompetie

De vakantie nadert en dan wordt het aanbod van sport minder maar op dit moment is het op diverse vlakken nog spannend:

Voetbal

Afgelopen weekend vierde vv Groeneweg haar 90 jarige jubileum met een groot feest. Op dinsdag 4 juni staat echter de nacompetitie voor de boeg. De ploeg moet zich opmaken voor een halve finale tegen Teylingen uit de tweede klasse en de winner mag tegen RAOC uit Rijpwetering. Die laatste ploeg won met strafschoppen van SVV.

Voorzitter Ed Roos baalt nog wel na omdat hij al vroeg in het seizoen de KNVB op de hoogte heeft gesteld dat VELO wilde stoppen. Voor de camera van Gouwe IJsssel Nieuws legde hij het uit maar ook hij is van mening dat alles nu op de laatste twee wedstrijden moet worden gezet:

Tennis

De heren van TC Nieuwerkerk behaalden op een snikheet tennispark onderaan de Sint-Pietersberg in Maastricht een 1-5 overwinning op degradant Kimbria. Met deze uitslag was plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand. In de avond kwam pas het verlossende bericht dat concurrent Arnolduspark gelijk speelde tegen Suthwalda, waardoor TC Nieuwerkerk op onderling gewonnen sets naar de vierde plaats schoof en deelneemt aan de play-offs van 15-16 juni op het eigen park.

TC Nieuwerkerk ging goed van start. Yoran Verschoor versloeg Ralph Ubachs zonder problemen (2-6 0-6) en ook Jeroen Camfferman had weinig tegenstand van Ricardo Hagedoorn (2-6 1-6). Guy den Heijer moest aan de bak tegen Stan Bormans. Het ging in de eerste set gelijk op tot 5-5, waarna Den Heijer de set veroverde. Daarna leek de weerstand gebroken en was het broodnodige derde wedstrijd punt binnen (5-7 2-6). Ook bij Bart van den Berg was het geen gelopen race tegen Yannick Zenden. Wat vooraf op papier een cruciale partij leek bleek in de praktijk ook zo. In het begin van de eerste set ging het gelijk op met een lichte voorsprong voor Van den Berg, maar na diverse breaks over een weer kwam het tot een tiebreak die door de Nieuwerkerker met 9-11 werd gewonnen. De tweede set bleek daarna een stuk eenvoudiger. (6-7 3-6).

Het koppel Den Heijer/Verschoor haalde het vijfde punt binnen tegen Job Steegh/Ralph Ubachs (2-6 4-6) waarna op de volle winst werd gehoopt. Echter, het dubbel Van den Berg/Camfferman kon het niet bolwerken tegen Zenden/Hagedoorn. Na een spannende strijd werd het laatste wedstrijdpunt in een super tiebreak verloren (7-5 4-6 10-5).

Gelukkig voor TC Nieuwerkerk bleef het zonder nare gevolgen en kunnen de heren zich opmaken voor de strijd in de play-offs, waarbij Lewabo en Spijkenisse zich plaatsten als nummer 1 en 2 van de poule. De KNLTB loot volgende week tegen wie Suthwalda en TC Nieuwerkerk moeten in de halve finale op zaterdag 15 juni.

Korfbal

Met gepaste trots maakt de Technische Commissie (TC) van CKV Nieuwerkerk bekend dat Jop Brouwer van Oranje Wit met ingang van volgend seizoen aansluit bij de selectie van Leon Simons en Jan van Essen. De 19-jarige Brouwer is een groot talent afkomstig uit de Dordtse jeugdopleiding. Er waren meerdere clubs voor hem in de markt, maar met volle overtuiging kiest Jop voor het avontuur bij CKV Nieuwerkerk.

IJsselvogels redt het ook niet op het veld en degradatie is een feit met 4 povere competitiepunten tot op heden. Winst thuis tegen vice-kampioen Phoenix was de laatste strohalm om zich nog te handhaven. IJsselvogels werkte de wedstrijd voortvarend af en had nagenoeg de hele wedstrijd de leiding. Met een ruststand van 10-9, wat overigens  de einduitslag was in de uitwedstrijd in Zoetermeer, was er nog volop hoop. Kenmerkend waren weer de vele onbenutte kansen en in de beginfase de onnodige verdedigende fouten,  waardoor het team geen gat van 4 in de score kon slaan. Ondanks dat de ploeg zich het grootste gedeelte van de wedstrijd prima aan de taken hield door tactisch goed weerstand te bieden aan de fysiek en qua lengte sterkere tegenstander. In de eindfase nam helaas de onervarenheid de overhand en namen niet de juiste spelers de kansen, waardoor balverlies in plaats van balbezit een feit was. Juist in deze fase moest de ploeg bij de voorsprong de bal voor zichzelf houden, consolideren, en de wedstrijd uitspelen. Helaas, een nipte 14-15 nederlaag en met twee benen de tweede klasse in.

Zwemsport

Afgelopen twee weekenden hebben de selectie zwemmers van Barracuda de Regio West kampioenschappen gezwommen, van de 190 gezwommen individuele afstanden werden er maar liefst 80 met een persoonlijk record (PR) aangetikt. Ondanks deze mooi prestatie konden de zwemmers moeizaam meedoen om de prijzen. Een verrassende bronzen medaille werd door de junioren dames op de 4x 100 meter wisselslag estafette gewonnen. Verrassend omdat de dames, Marit Huisman, Emma Verkuijl, Anouchka Bos en Mila Oomens als vijfde van start gingen en toch nog de bronzen medaille mee naar huis mochten nemen.

Op de 200 meter rugslag stelde Huisman de bronzen medaille veilig met een verbetering van maar liefst 14 seconden van haar eigen tijd. Ook Verkuijl stelde een bronzen medaille veilig maar dan op de 400 meter vrijeslag, na 350 meter leek een vierde plek het hoogt haalbare maar door een superieure laatste keerpunt en een geweldige eindsprint wist ze toch als derde aan te tikken.

In het laatste weekend kwam het estafette team van de junioren dames weer in actie, nu op de 4x 200 meter vrijeslag gezwommen door dezelfde dames maar nu in de volgorde Verkuijl, Bos, Oomens en Huisman werd de zilveren medaille gewonnen. Bijlage de zilveren estafette dames v.l.n.r. Emma Verkuijl, Anouchka Bos, Mila Oomens en Marit Huisman

Paardensport

Op zowel vrijdag als op zaterdag waren de dressuurproeven van Marlen van Kooten,  Laura Petri , Nanda van Velzen en Esther Stolk goed voor diverse overwinningen. De vier verreden dressuurproeven werden bij hun met één of twee winstpunten beloond. In de L2-klasse ontving Annemarie Lemmens met haar paard Hadele het oranje lint, bij pony’s was dat voor Nikita Mulder en haar pony Jarno.

Moest Suze Vonk-Noordegraaf zaterdag in haar eerste proef de overwinning nog delen met Esther Stolk, in de tweede proef nam ze revanche door met een minimaal verschil van 0,5 punt de voorsprong te pakken. De hoogste klassen Z1 en Z2 werden gecombineerd. Mirjam van Dam pakte hier twee winstpunten en twee eerste plaatsen.

Verder waren er dit weekend nog winstpunten voor de ponyruiters Thirza Verhoef en Domino Tak. Op 22 juni is er bij De Zuidplasruiters een oefendressuur-dag. Aan deze dag kan worden deelgenomen door ruiters welke nog ervaring op moeten doen in de  dressuurring. De proeven worden uitgebreid beoordeeld en toegelicht door de jury. Iedere deelnemer ontvangt een persoonlijke beoordeling.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg