8.5 C
New York
woensdag 30 september 2020

Gemeente wacht op onderzoek ProRail over station Nieuwerkerk

De gemeente Zuidplas wacht op onderzoek van Prorail over de staat van onderhoud van het station. Dat laat de gemeente weten aan Gouwe IJssel Nieuws na vragen. Prorail liet eerder weten dat het station zo veilig is en dat er geen extra onderhoud of verfraaiing komt en dat de 3.500 in en uit stappers per dag het met dit station moeten doen en als de gemeente meer wil, ze hiervoor zelf moet betalen.

Via zijn woordvoerder laat wethouder Schuurman weten dat de gemeente geen ontwikkelvisie heeft liggen voor het station. Er komt na de zomer een rapport over de staat en dan gaat de gemeente verder kijken; ‘Hierover wachten we het rapport af dat Prorail opstelt naar aanleiding van het onderzoek dat Prorail momenteel doet naar de staat van onderhoud van het station‘.

Het station krijgt een lage beoordeling van de reizigers en werd eerder al “een van de armoedigste van de randstad” genoemd. Op diverse plaatsen is het geroeste betonijzer zichtbaar en eerder al waren er tegeltjes naar beneden gevallen. Prorail is van mening dat ze geen geld hebben voor opknappen. Wethouder Schuurman laat weten dat ‘We willen graag kijken hoe we het station beter kunnen benutten en dan helpt het als het station er netjes uitziet’.

perron renovatie september 2017

Op de lijn Gouda en Rotterdam trekt alleen Rotterdam Alexander meer in en uitstappers per dag maar dat is een intercity station. Vooral in de spitsuren wordt het station veel gebruikt. De afgelopen jaren zijn de perrons recht gemaakt en zijn er kleine verbeteringen aangebracht. Aankomend jaar komt er een openbaar toilet op het station en regelmatig wordt de betimmering opnieuw geplaatst.


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
535VolgersVolg